To je to što me zanima!

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na SP-u protiv Japana

Jaka postava televizijskih komentatora s bivšim reprezentativcima Nikšom Kalebom, Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom pratit će prvenstvo u Egiptu
Vidi originalni članak

Prvi protivnik hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu bit će Japan s kojim smo 14. siječnja davne 1991. igrali prvu službenu utakmicu. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM:

Svjetsko prvenstvo igra se od 13. do 31. siječnja, a nakon današnje utakmice s Japanom Kauboje čeka Angola i Katar.

Prvi put sudjeluju 32 reprezentacije koje su u prvoj fazi natjecanja raspoređene u osam skupina s po četiri momčadi, a samo jedna reprezentacija neće proći u drugi krug.

PRIJE TOČNO 30 GODINA Japanci su igrali s Hrvatskom u Zagrebu dok nije bila priznata

Zbog pandemije korona virusa utakmice će se igrati bez gledatelja, a kako je sve izgledalo po dolasku hrvatskih rukometaša u Egipat opisao je izbornik Lino Červar:

- Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo "snađi se, pokušaj, riješi". Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana. Sada kad nema publike, barem je lakše uspostaviti komunikaciju među igračima i strukom, ne moramo se nadvikivati - rekao je Červar.

Zlatko Horvat prisjetio se kada je prije dvije godine u Njemačkoj zabio laganih osam komada na utakmici protiv Japana. Hrvatska je tada pobjedila i slavila rezultatom 35-27.

- Možda mi sada nedostaje jakih utakmica u Metalurgu, ali nisam ja jedini. Tu su jedino Nijemci u prednosti. Sad sam u tandemu s Čupićem i lakše je kada su nas dvojica koji možemo odraditi jednak posao. Igrao sam dosta dugo svih 60 minuta i to sam jedva izdržavao - rekao je Horvat uoči otvaranja SP-a. 

Uvodna studijska emisija na RTL-u počinje od 16.45, a prijenos utakmice između Hrvatske i Japana kreće od 18 sati.

Utakmice će iz Egipta komentirati Filip Brkić i bivši reprezentativac Nikša Kaleb, a s izjavama će se javljati reporterka Ines Goda. Iz Zagreba će utakmice pratiti Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem kao stručni sukomentatori uz voditelja Marka Vargeka u emisiji "Vrijeme je za rukomet".

POGLEDAJTE VIDEO: Lino uoči Japana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ridjovka 15.01.2021.

    Štimati će se testovi za domaćina.Odjednom svaki dan testiranja.Bolesno do bola.

  • 15.01.2021.

    znamo da na hrtu necemo

  • prstom 15.01.2021.

    Ja sam samo došal sim pročitati kaj stručnjaci komentiraju , tak da se naučim nekaj .😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare