Obavijesti

Sport

Komentari 29

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na SP-u protiv Japana

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na SP-u protiv Japana

Jaka postava televizijskih komentatora s bivšim reprezentativcima Nikšom Kalebom, Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom pratit će prvenstvo u Egiptu

VIDEO

Prvi protivnik hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu bit će Japan s kojim smo 14. siječnja davne 1991. igrali prvu službenu utakmicu. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S NIKŠOM KALEBOM:

Svjetsko prvenstvo igra se od 13. do 31. siječnja, a nakon današnje utakmice s Japanom Kauboje čeka Angola i Katar.

Prvi put sudjeluju 32 reprezentacije koje su u prvoj fazi natjecanja raspoređene u osam skupina s po četiri momčadi, a samo jedna reprezentacija neće proći u drugi krug.

Japanci su igrali s Hrvatskom u Zagrebu dok nije bila priznata
Japanci su igrali s Hrvatskom u Zagrebu dok nije bila priznata

Zbog pandemije korona virusa utakmice će se igrati bez gledatelja, a kako je sve izgledalo po dolasku hrvatskih rukometaša u Egipat opisao je izbornik Lino Červar:

- Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo "snađi se, pokušaj, riješi". Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana. Sada kad nema publike, barem je lakše uspostaviti komunikaciju među igračima i strukom, ne moramo se nadvikivati - rekao je Červar.

Zlatko Horvat prisjetio se kada je prije dvije godine u Njemačkoj zabio laganih osam komada na utakmici protiv Japana. Hrvatska je tada pobjedila i slavila rezultatom 35-27.

- Možda mi sada nedostaje jakih utakmica u Metalurgu, ali nisam ja jedini. Tu su jedino Nijemci u prednosti. Sad sam u tandemu s Čupićem i lakše je kada su nas dvojica koji možemo odraditi jednak posao. Igrao sam dosta dugo svih 60 minuta i to sam jedva izdržavao - rekao je Horvat uoči otvaranja SP-a. 

Uvodna studijska emisija na RTL-u počinje od 16.45, a prijenos utakmice između Hrvatske i Japana kreće od 18 sati.

Utakmice će iz Egipta komentirati Filip Brkić i bivši reprezentativac Nikša Kaleb, a s izjavama će se javljati reporterka Ines Goda. Iz Zagreba će utakmice pratiti Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem kao stručni sukomentatori uz voditelja Marka Vargeka u emisiji "Vrijeme je za rukomet".

Spain - Croatia

POGLEDAJTE VIDEO: Lino uoči Japana

Pokretanje videa...

Lino uoči Japana 06:12
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje