To je to što me zanima!

Evo gdje možete gledati prvu utakmicu 'vatrenih' ove godine

Pandemija korona virusa odgodila je Euro za iduću godinu, a "vatreni" će večeras nakon duga 292 pauze odigrati utakmicu. Europski prvak Portugal protiv nas kreće u obranu naslova u Ligi nacija
Vidi originalni članak

Nikad duža stanka između dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije od čak 292 dana, od 19. studenoga prošle godine i prijateljske utakmice protiv Gruzije u Puli (2-1), napokon je gotova.

Umjesto u pripremama za Euro, potom i završnom turniru na ljeto, izbornik Zlatko Dalić povest će "vatrene" na početku drugog izdanja Lige nacija u protiv branitelja naslova Portugala u Portu, na kultnom stadionu Dragão.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na zadnjem treningu uoči puta u Portugal

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije točno dvije godine ove su se dvije reprezentacije susrele u prijateljskoj utakmici u Faru, gdje je Ivan Perišić zabio jedini gol u pet međusobnih utakmica protiv Portugalaca i gdje smo jedini put izbjegli poraz odigravši 1-1.

Iako Liga nacija Daliću nije osobito važno natjecanje (niti ne treba biti), već mu može doći kao priprema za predstojeće kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a onda i odgođeni Euro, bilo bi vrlo dobro izbjeći posljednje mjesto i ispadanje u niži razred, Ligu B, u skupini u kojoj su još i Francuska i Švedska.

Izostanak Luke Modrića i Ivana Rakitića svakako je bitan nedostatak za Hrvatsku, ali Dalić ima obilje opcija u veznom redu u kojem bi trebali zasjati Nikola Vlašić i Mateo Kovačić, vjerojatno i Mario Pašalić, koji čeka pravu minutažu u bitnoj utakmici.

Portugalci odavno nisu momčad koja ovisi samo o Cristianu Ronaldu, čiji je nastup i večeras pod upitnikom zbog infekcije stopala. Našima će prijetiti i ništa manje opasni João Félix, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Glavni sudac utakmice na kojoj neće biti gledatelja Talijan je Davide Massa (39) je prošlog listopada iskusio pobjedu Hrvatske u veličanstvenoj atmosferi Poljuda protiv Mađarske (3-0) kao četvrti sudac.

Početak meča zakazan je za 20.45, a izravan prijenos je na Novoj TV, koja ima prava i na prijateljske utakmice i kvalifikacije za SP 2022. Završni turnir Eura i Mundijala 2022. moći ćete gledati na Hrvatskoj televiziji.

Nakon ogleda u Portu protiv europskog prvaka svjetski doprvak seli se u Pariz, gdje je u utorak u istom terminu očekuje svjetski prvak Francuska na Stade de Franceu.

Do kraja godine odigrat ćemo još čak šest utakmica. Trostruki program u listopadu otvara prijateljski meč kod Švicarske 7. 10. pa Šveđani (11. 10.) i Francuzi (14. 10.) u Ligi nacija na Maksimiru.

U studenom ćemo prvo na prijateljski okršaj protiv Turske u gostima (11. 11.) pa Šveđanima u goste u Ligi nacija (14. 11.), a godinu zaključujemo domaćim mečom protiv Portugala na Poljudu 17. 11.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • dsmilja1 05.09.2020.

    Jel dobio Dalić plaću, ak se nije igralo 292 dana ili se dobrovoljno i domoljubno odrekao iste u korist nekog siromašnog branitelja?

  • citoo 05.09.2020.

    A mi u Deutschland-u 🤔

  • grindej 05.09.2020.

    nakon duga 292 pauze?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare