To je to što me zanima!

Evo koliko su zaradile hrvatske džudašice za zlato i srebro na SP-u: Ukupna nagrada mil. eura

Sveukupno su naše medaljašice zaradile oko 300,000 kuna, a taj iznos dijele s trenerom. Barbara je na turniru imala pet pobjeda, dok je Lara imala četiri i poraz od sunarodnjakinje
Vidi originalni članak

Minuta i pol trebala je Splićanki Barbari Matić (27) da izvuće polugu na ruci Samoborki Lari Cvjetko (21) i tako u uzbekistanskom glavnom gradu Taškentu obranili titulu svjetske prvakinje koju je osvojila prošle godine u mađarskoj Budimpešti. Na dodjeli medalja iznad Hrvatica bio je natpis o ukupnom iznosu nagrade od milijun eura, ali ta se svota dijeli na individualni i timski dio natjecanja. 

DO ZLATA I SREBRA VIDEO Hrvatice su na svjetskom tronu! Matić je obranila titulu polugom na ruci protiv Cvjetko

Pet je protivnica pobijedila aktualna svjetska prvakinja koja će za to, prema dostupnim podacima, dobiti 20,800 eura odnosno oko 156 i pol tisuća kuna, dok će njezin trener dobiti 5200 eura odnosno 39 tisuća kuna. Lara Cvjetko će uz srebrnu medalju dobiti i 12,000 eura što je u kunama oko 90,000. 

Njezin će trener dobiti tri tisuće eura što je oko 22 i pol tisuće kuna. Podsjetimo, vrlo su aktivno krenule obje džudašice u startu meča, ali nakon minute nije bilo rušenja, već je Cvjetko dobila prvi shido, odnosno opomenu. A nakon minute i pol uspjela je Matić srušiti sunarodnjakinju i izvući joj polugu na ruci što je značilo i automatsku pobjedu te obranu titule za Splićanku čime je obranila titulu svjetske prvakinje iz prošle godine. Video meča možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pig Latin: Igpay Atinlay 10.10.2022.

    Bilo bi zanimljivo da uvedu miješane Judo natjecaje. Ista težinska klasa. Muško protiv ženske, pa da vidimo.

  • no sleep 10.10.2022.

    Bravo djevojke

Komentiraj...
Vidi sve komentare