To je to što me zanima!

VIDEO Evo zašto je poništen gol Ekvadoru! Strahonja: Sve je OK

Daniele Orsato dobro je vodio utakmicu, kontrolirao ju je. Odmah je na početku zaustavio utakmicu kada je trebao, a u dvije je ključne situacije donio dobre odluke, kaže sudački ekspert
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo u Kataru praktički nije ni krenulo, a već smo svjedočili spornoj situaciji. VAR soba sugerirala je glavnom sucu Talijanu Danieleu Orsatu da je napadač Ekvadora Enner Valencia vodeći pogodak postigao nakon zaleđa i suci su gol poništili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mnogima se učinilo da zaleđa nije bilo, no sudački ekspert Marijo Strahonja objasnio je sporni detalj u HRT-ovoj emisiji tijekom poluvremena.

- Daniele Orsato dobro je vodio utakmicu, kontrolirao ju je. Odmah je na početku zaustavio utakmicu kada je trebao, a u dvije je ključne situacije donio dobre odluke. Što se poništenog gola tiče, u trenutku skoka Torresa s brojem 2, ekvadorski igrač s brojem 19 bio je u zaleđu iz kojeg se kasnije aktivirao. Evo vidite, ovdje. Ponovo je broj 2 igrao loptom i ubacio za gol - objasnio je Strahonja pa dodao i koju riječ o drugom penalu:

- Apsolutno je ispravna odluka suca uz pomoć VAR-a. Ovo suci sami ne mogu nikako vidjeti. Potpuno je opravdano dosudio i kazneni udarac. Pravovremena je bila reakcija - rekao je.

Što se točno dogodilo?

Igrala se treća minuta utakmice kada je Ekvador šokirao domaćina i postigao vodeći pogodak. Strijelac je bio Enner Valencia, no zaleđe se dogodilo trenutak ranije kada je golman domaće momčadi istrčao s gola s namjerom da boksa loptu.

U istom trenutku pored njega se nalazi Torres, koji je odigrao na loptu, no sporan je Gonzalo Plata (broj 19), koji je jednom nogom u zaleđu, a trenutak kasnije izašao je iz njega pa i on sudjelovao u akciji. Zbog toga je VAR soba intervenirala i poništila pogodak Valencije.

VIDEO SITUACIJE OVDJE

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Anketa 24sata: Je li pogodak Ekvadoru opravdano poništen?

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Space Burek 21.11.2022.

    Ali ovaj Katar je najjači :) pola reprezentacije su im stranci, pripremali se 6 mjeseci i opet igraju kao skupina amatera. U prvih 45min jedva prešli centar a golman im je avion. Kao da igra odbojku.

  • zvolen 20.11.2022.

    Nikakvo jeb...o zaleđe nije bilo ! Igrajte !

  • Nexe 20.11.2022.

    I sad će taj "expert", Strahonja komentirati SP?

Komentiraj...
Vidi sve komentare