To je to što me zanima!

Fabio izgladio s Ferdinandom "slučaj kapetanske vrpce"

Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, u petak je obznanio kako je s Ferdinandom napokon razgovarao o kapetenskoj vrpci koju mu je oduzeo u ožujku
Vidi originalni članak

Sve je završilo stiskom ruke, tvrdi talijanski stručnjak…

Capello je u ožujku podigao pravu oluju u engleskim medijima, kada Ferdinanda nije obavijestio da će ga razriješiti dužnosti kapetana reprezentaciji i vratiti vrpcu prijašnjem kapetanu Johnu Terryju.

Engleska javnost žestoko ga je kritizirala smatrajući da nije na odgovarajući način riješio delikatnu situaciju.

Ferdinand je prve dvije utakmice u reprezentaciji nakon degradacije propustio zbog ozljede, ali se vratio u kadar za kvalifikacijsku utakmicu za Euro protiv Švicarske u subotu na Wembleyju.

Tako je talijanski strateg napokon dobio priliku sa svojim braničem iz Manchester Uniteda ''popušiti lulu mira''…

- Razgovarao sam posebno s Ferdinandom, kako bih mu objasnio zbog čega sam odlučio skinuti vrpcu s njegove ruke i vratiti je Terryju. On mi je rekao kakve su se misli rojile njegovom glavom u tom razdoblju. Sve je završilo stiskom ruke. Naš odnos je fantastičan. Razgovarali smo osobno i privatno – istaknuo je Capello.

Morao se Capello braniti i od krikita s kojima je bio suočen jer je svojim igračima dopustio odlazak na praznike uoči okupljanja reprezentacije.

Capello vjeruje da je odlazak reprezentativaca ''u sunčane krajeve'' mogao samo pomoći u procesu osvježenja igrača, nakon što je sezona u Premiershipu završila 22. svibnja.

- Igrači su se vratili sretni. Čak sam u nekoliko navrata morao prekidati treninga jer su bili ''previše sretni''. Bili su sretni jer su opet zaigrali s loptom nakon tjedan dana. Izgledali su kao mala djeca – kaže Capello.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gerro 04.06.2011.

    gerrard je trebo bit kapetan...tj i moro je bit jer capello je sam reko da kad je ozliden prvi kapetan vrpcu dobiva zamjenik, a gerro je ozlijeđen al nema veze, kad se vrati trebo je dobit vrpcu al jbg , dobil ju je teri , pa ce je imat dok opet ne kresne neciju zenu

  • m4j 03.06.2011.

    ma gerrard za kapetana..on je odan covjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare