To je to što me zanima!

Fanovi 'topnika' u šoku: Pustili ste kapetana za milijun eura!?

Nakon što se projekt 'Dani Olmo' pokazao iznimno uspješnim, odlučili su se na Maksimiru za novi takav potez. Iz Arsenala jer stigao kapetan U23 momčadi Robbie Burton (20), a navijači 'topnika' su bijesni
Vidi originalni članak

Puno sreće s Dinamom, Robbie Burton - napisala je na svome Instagram profilu Arsenalova akademija, dok su se ispod posvete nizali negativni komentari. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pazite kad se dogodi slučaj Gnabry/Malen/Adelaide. Prodajemo kapetana za samo milijun eura?! Mislio sam da će biti s nama, pa s 19 godina je kapetan U23 momčadi - samo su neke od reakcija na profilu službenog profila akademije Arsenala nakon vijesti da je Robbie Burton (20) novi igrač zagrebačkog Dinama.

Podsjetimo, Dinamo je u posljednjim satima prijelaznog roka doveo kapetana Arsenalove U23 momčadi Robbieja Burtona (20). Prije pet je godina na Maksimir tako stigao Dani Olmo (21) koji sad nosi dres RB Leipziga, a u Dinamovu je blagajnu dobro napunio nakon što je stasao u 'modrim' redovima. Tako je otvorio vrata Maksimira mnogim mladim igračima koji se nadaju kako bi mogli ostvariti karijeru poput Olmove.

Nakon što je Bjelica u zvijezde pretvorio mnoge igrače koje drugi klubovi nisu znali cijeniti (primarno misleći na Danija Olma), relacija Engleska - Hrvatska, umjesto Hrvatska - Engleska i nije toliko čudna. 

Robbie Burton rođen je 1999. i do sada je bio kapetan mlade momčadi Arsenala. Na ljeto je prošao cijele pripreme sa seniorskom momčadi Arsenala, zaigrao i u prijateljskim utakmicama 'topnika' protiv Bayerna, Colorado Rapidsa, Fiorentine, Real Madrida, Lyona i Angersa.

Navijači ga vidjeli kao dio Artetinog Arsenala

Najbolju partiju Burton je, prema engleskim medijima, pružio baš protiv Bayerna, dok je u dvoboju s Real Madridom u raspucavanju promašio posljednji penal. Po završetku priprema stavio se na raspolaganje U-23 momčadi gdje je tijekom sezone bio kapetan, ali i najbolji igrač, a u Dinamo je stigao kako bi se kroz seniorsku momčad dokazao velikim klubovima. Logično, u onu Arsenalovu bilo se ipak nešto teže ugurati. 

Ove sezone jednom je bio i na klupi prve momčadi Arsenala, bilo je to u rujnu 2019., kada je momčad Unaija Emeryja s 5-0 u engleskom Liga kupu svladali Nottingham Forest. Mnogi su ga vidjeli kao novo lice u novom, Artetinom Arsenalu, kao jednog od domaćih 

VIDEO Burton: Arsenalu je bio šok kad sam rekao da ću u Dinamo

I Robbie se zahvalio Arsenalu u kojemu je od svoje šeste godine te je prošao sve uzraste njihove cijenjene akademije. 

- Želim se zahvaliti svima u Arsenalu koji su mi pomogli postati igrač koji sam danas. Nije mi lako napustiti klub koji mi toliko znači, ali to je prava odluka za mene. Klubu želim sve najbolje u budućnosti - stoji u njegovoj objavi.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Matisimo1 19.02.2020.

    A ko zna kakav je taj mladic ako su ga tako lako pustili e

  • 18.02.2020.

    Welcome Robbie! Be brave and wear this shirt with pride! Wish You all the best lad!💪

  • 18.02.2020.

    Vjerovali ili ne,ali s ovakvim pojacanjim i pojacanjem u stručnom vodstvu(treneru) Dinamo može jedne godine iskoračiti u Europi kao Ajax prošle. P.s ne kažem da je Bjelica loš trener,ali nije niš u sustavu razgradio već iz igrača izvukao najviše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare