Obavijesti

Sport

Komentari 63

Burton: Arsenalu je bio šok kad sam rekao da ću u Dinamo

Burton: Arsenalu je bio šok kad sam rekao da ću u Dinamo
13

U Dinamo su stigli Burton, Godoy, ali i lijevi bek Daničić, koji je rođen u Zagrebu, stigao je iz Voždovca, igrao je za Srbiju U-19, a brat mu je u Zvezdi. Mamić otkrio: Doveli smo još jednog igrača iz velikoga kluba, maloljetan je...

VIDEO

U posljednjim satima prijelaznog roka u HNL-u iz Maksimira je stigla "bomba", Dinamo je doveo Robbieja Burtona iz Arsenala!

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Dinamo predstavio nove igrače 02:14

Burton je Velšanin, bio je kapetan U-23 momčadi Arsenala, a igrao je i neke pripremne utakmice za prvu momčad "topnika", protiv Reala, Bayerna...

Danas je klub predstavio sva zimska pojačanja. Osim Burtona, tu su Matias Godoy (18), koji je stigao iz Argentine, te lijevi bek Damjan Daničić, koji je rođen u Zagrebu, stigao je iz Voždovca, igrao je za U-19 reprezentaciju Srbije, a brat mu igra za Crvenu zvezdu.

Zagreb: Dinamo predstavio svoje nove igrače

Ugovre su pak produžili Mario Ćuže, Petar Stojanović, Marin Leovac i Nikola Moro. Lirim Kastrati i Fran Karačić ostaju u Lokomotivi na posudbi do ljeta, kada dolazi i Crnogorac Stefan Milić.

- Cilj nam je osvojiti naslov prvaka i opet ući u Ligu prvaka, vjerujem u naš stožer i očekujem da ćemo se opet veseliti uspjesima Dinama i na domaćoj i na europskoj sceni - rekao je predsjednik Mirko Barišić.

- Ovo je šlag nakon svih rezultata koje smo ostvarili, produljenje ugovora s ovim igračima, ali i ranije Ademijem pokazatelj je strategije kluba. To je mukotrpan proces, ali 15-ak smo godina redovito u Europi, osvajamo domaće trofeje, punimo naše reprezentacije od najnižih do A vrste i taj proces sad doživljava lijepe trenutke - počeo je sportski direktor Zoran Mamić, pa nastavio:

Zagreb: Dinamo predstavio svoje nove igrače

- Kad je Olmo sa 16 godina došao iz Barcelone i sve što smo kasnije s njim napravili je impuls da nas mladi igrači i iz drugih velikih klubova drugačije gledaju. Imamo još jedno iznenađenje: još je jedan igrač potpisao ugovor, također je iz velikog kluba, ali maloljetan je i čekamo dozvolu Fife da bude registriran. Sve je to pokazatelj Dinamova ugleda u svijetu, kako nas doživljavaju mladi igrači, njihovi roditelji, agenti... Ponosni smo na to. Ne, ovo nije dovoljno za Ligu prvaka, treba im u miru dati podršku da se razvijaju, kao što je Olmo prije pet godina počeo sudjelovati u aktivnostima prve momčadi. Neće ni ovi sutra biti nosioci igre u Europi.

No, Mamić je najavio i ljetne transfere, te se osvrnuo na trenutačnu rezultatsku krizu:

- Obećajem da će do ljeta Dinamo biti pojačan, ne perspektivnom nego igračima koji su odmah pojačanja! Dinamo će biti bolji, kvalitetniji nego ove sezone. Sad smo u maloj krizi, nismo u dobroj formi, ali to je normalno u svim klubovima. Momčad koja je do jučer bila perfektna nije zaboravila igrati, naš trener koji je bio najbolji u ovom dijelu Europe nije zaboravio posao...

Svi su nazdravili pjenušcem, a potom su se javnosti predstavili i sami igrači.

- Osjećam se jako dobro ovdje, svi se trude da mi ovo postane novi dom, sretan sam ovdje. Dinamo ima veliku povijest, pobjednici su, kao i ja, i jedva čekam da zaigram. Kako sam došao? Dinamo mi je jasno predstavio projekt i učinilo mi se kao dobar potez, pravi za moju karijeru. Prvi sam put u Zagrebu, lijepo je, a bio sam u Hrvatskoj. Znam bivše igrače Dinama, recimo Danija Olma, koji je sad otišao, nadam se da ću i ja moći njegovim tragom. Nisam znao da sam prvi britanski igrač u Dinamu, baš lijepo - rekao je Burton i nastavio:

Zagreb: Dinamo predstavio svoje nove igrače

 

- Igrao sam protiv Hrvatske U-17, ne sjećam se rezultata, i protiv Dinama U-19 u Ligi prvaka mladih. Igrao sam protiv dosta vaših igrača, lijepo je sad biti s njima. Kako su reagirali u Arsenalu? Bio im je šok kad sam rekao da idem u Dinamo, ali to je pravi potez za mene i moju karijeru. Ovdje se osjećam kao dio kluba.

Daničić je kratko rekao da mu je lijepo u Dinamu i da želi dati sve od sebe da uspije, a Godoy je naglasio:

- Vidio sam kako je Olmo napravio velik korak dolaskom u Dinamo, vjerujem da ću i ja tako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba