To je to što me zanima!

Fantastična vijest! Mate Pavić opet u Davis Cup reprezentaciji

Pavić je, zajedno s Čilićem, Ćorićem, Mektićem, Dodigom, Škugorom i Serdarušićem, osvanuo na službenom HTS-ovom plakatu pa se očekuje njegov odaziv za dvoboj polufinala u Zadru
Vidi originalni članak

Donedavno prvi igrač svijeta u parovima, Mate Pavić, konkurirat će za polufinalni dvoboj Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji će se od 14. do 16. rujna igrati u Zadru.

- Točno je, svi bi trebali biti na okupu. Konkurencija je jaka i izborniku Željku Krajanu sigurno neće biti lako odlučiti oko konačnog popisa - potvrdio je Petar Mirić, član Upravnog odbora HTS-a, za Jutarnji list.

Pavić je, zajedno s Čilićem, Ćorićem, Mektićem, Dodigom, Škugorom i Serdarušićem, osvanuo na službenom HTS-ovom plakatu pa se očekuje njegov odaziv. Ipak, Željko Krajan rekao je samo kako sastav još nije određen. Međutim, sudeći po rezultatima 25-godišnjeg Splićanina, očekuje se da će biti pozvan i da će hrvatska reprezentacija biti u najjačem sastavu.

Kako će to izgledati, nije u potpunosti jasno. Čilić i Ćorić naše su snage u singlu, a najveća dvojba trebala bi biti tko će u Pavića na teren u dvoboju parova. Tri su gotovo jednako vrijedne opcije. Prva je Ivan Dodig, naš uspješniji igrač parova u zadnjih nekoliko godina, ujedno i osvajač Roland Garrosa u paru s Marcelom Melom 2015. godine.

U paru s Pavićem mogao bi biti i Nikola Mektić, koji sjajne rezultate postiže u paru s Austrijancem Peyom. A opcija za parove uvijek je i Marin Čilić, koji je, poglavito u paru s Ivanom Dodigom, u posljednjih nekoliko godina fantastično igrao meč parova i jedan je od najzaslužniji za niz od devet pobjeda bez poraza. 

U kakvoj god kombinaciji se pojavili u Zadru, šanse za pobjedu i plasman u drugo finale Davis Cupa u zadnje tri godine Pavićevim povratkom definitivno su porasle. 

VIDI OVO! KVIZ: Koliko će te biti bogati? 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 24.08.2018.

    ove godine smo izgleda oslabljeni za neigranje Mate Delića. :(

  • Dustov 24.08.2018.

    Cilic ce doci do polufinala us opena i bit ce umoran...tako da triba ocekivat da borna potegne ako rane ispadne i u paru dodig i pavic tako da marin malo i odmori do nedilje....sve u svemu favoriti smo veliki....kverij i isner i sock nisu bas zemljasi a i njihovo stanje ovisi o us openu.

  • aavent 24.08.2018.

    I sta ce nam Pavic? Pa imamo ne znam ni sam koliko pobjeda u nizu u parovima. Nas najbolji par je Dodig Cilic to je realnost. Shvatite vise da je to i dalje tenis i da su igraci koji su top u singlu sigurno bolji izbor i dalje nego oni koji su top u parovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare