To je to što me zanima!

Fantastični Federer utišao je Wimbledon za svoj 10. finale

'FedEx' je nakon nešto više od 2 sata igre 10. put u finalu i imat će priliku protiv Đokovića osvojiti 8. naslov, za još jedan rekord jer toliko nitko nikada nije osvojio
Vidi originalni članak

Roger Federer izborio je finale Wimbledona nakon što je u polufinalu svladao Andyja Murraya 3-0 u setovima (7-5, 7-5, 6-4). Sjajni Švicarac nikada nije izgubio polufinale najvećeg svjetskog teniskog turnira pa nije niti danas. 'FedEx' je nakon nešto više od dva sata igre deseti put u finalu i imat će priliku protiv Novaka Đokovića osvojiti svoj osmi naslov u All England Clubu, za još jedan rekord jer toliko nitko nikada nije osvojio. 

Murray je u prvom gemu prvog seta imao break priliku, no nekako se ipak izvukao Federer. Do vodstva Švicarca 6-5 gledali smo sigurne servis-gemove obojice, a onda je u 12. gemu Roger dodatno pritisnuo Andyja i stigao do 40-15. Nakon što nije iskoristio prvu, na drugoj lopti je uspio zabiti za 7-5. 

Veličanstveni dvoboj i sjajan tenis obojice u desetom gemu

U petom gemu drugog seta stigla je prva break prilika za Rogera, no brzo je to uspio spasiti Murray. Gledali smo ponovno prilično izjednačen tenis do 5-4 za Federera kada je na servis Murraya odigran gem koji je sam po sebi bio bolji, kvalitetniji i uzbudljiviji od cijelog polufinala kojeg su ranije odigrali Đoković i Gasquet. Roger je osvojio tri boda zaredom i imao tri break prilike, no Murray je odgovorio s četiri odlična boda za izjednačenje pa i prednost. Odgovorio je Federer s dva dobivena boda za svoju prednost i četvrtu set loptu, no izjednačio je Murray. Federer tada uspijeva izboriti i petu set loptu, ali Murray s dva odlična boda okreće na svoju prednost. Vidjeli smo još tri izjednačenja i Murrayevih prednosti, a onda je 28-godišnji Škot na kraju ipak izborio 5-5. Nakon toga Federer je bez izgubljenog boda zadržao svoj servis, a onda ponovno pritisnuo Murraya i uspio uzeti break za 2-0 u setovima. 

Slomilo je to Murraya koji se nekako uz veliku podršku gledatelja držao na životu u trećem setu, no još je jednom pao u završnici jer je prvu break priliku u trećem setu Federer dobio kod svog vodstva 5-4 i odmah ju i iskoristio za veliko slavlje mjesec dana prije svog 34. rođendana. 

Mirka je strastveno slavila

Federer je zabio 20 aseva i imao samo 11 neprisiljenih pogrešaka te kroz cijeli turnir izgleda fantastično. Čak je i supruga Mirka burnije slavila svaki njegov veći bod, nego što to obično radi. Tata Robert je također emotivno slavio uz 'nabrijanog' Stefana Edberga i čini se da bi u nedjelju trebali gledati veliki finale. Federer i Đoković tri su puta igrali ove godine. Novak ima dvije pobjede, a Roger jednu. 

Idi na 24sata

Komentari 192

  • Joker 🃏 12.07.2015.

    Federer Legenda

  • rijeka36 12.07.2015.

    Ima Tkoji kazu da ce Federer Pregazit Djokovica !

  • mazaluna 11.07.2015.

    Super susret ali NOVKU će biti lakše jer je naš DUŠANOVIĆ konstatirao da mu je bilo najteže sa Čilićem.ha ha kaj taj trabunja i ulizuje se tOme nema pomoći,Hvala bogu na SK KANALU GDJE ĆU GLEDATI FINALE JER UZ NJEGOVO KOMENTIRANJE TO JE NEIZDRŽIVO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare