To je to što me zanima!

Fašistički dernek u Italiji: Slave Mussolinija, vrijeđaju Bakayoka

Navijači Lazija na polufinale Kupa protiv Milana donijeli su i četiri banane za napuhivanje. Kad su počeli rasistički vrijeđati Milanovog Bakayoka, domaći navijači pljeskom su podržali svog igrača
Vidi originalni članak

Prije polufinala Kupa Italije koje igraju protiv Milana navijači Lazija pokazali su svoju tamnu stranu.

Odali su počast fašističkom vojskovođi Benitu Mussoliniju uoči utakmice, a onda su nastavili s vrijeđanjem protivničkog tamnoputog igrača Bakayoka. Prema talijanskim medijima, to im nije bilo dovoljno, pa su na San Siro donijeli četiri banane na napuhivanje, a žrtva sramotnog poteza opet je bio Bakayoko. U obranu su mu barem stali njegovi navijači. Cijela 'Curva Sud' zapjevala mu je u čast.

To nije ništa novo od Lazijevih ultrasa, s obzirom na to da na ulazu u njihov stadion stoji pločnik u koje je Duceovo ime urezano mnoštvo puta, a i sam Mussolini inače je bio navijač Lazija. Klub do njegovog dolaska na vlast nije postizao veće uspjehe, a on je uvijek dolazio na utakmice.

Većina najvatrenijih navijača ne krije da su fašisti i prije su često podizali divovske transparente s fašističkim parolama koje bi prekrile cijelu tribinu. Godinama u klubu nisu dopuštali tamnopute igrače, a pri dolasku prvog 2002. godine, koji je ujedno bio i Talijan - zviždali su mu.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • sumarinac 25.04.2019.

    Smrt fašizmu, sloboda narodu.

  • magicmushrooms 25.04.2019.

    Lazie No Grazie......

  • ljubica ljubičica_1 25.04.2019.

    Ljudi nemaju pojma što je fašizam.Triba ih dobro opalit po đepu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare