To je to što me zanima!

Fenomenalna Petra Marčinko osvojila Australian Open!

Velika tinejdžerska nada Petra Marčinko odigrala je meč karijere i pobjedom protiv Sofije Costoulas u finalu Australian Opena osvojila prvi Grand Slam naslov
Vidi originalni članak

Fenomenalna Petra Marčinko (16) pobijedila je u svom prvom Grand Slam finalu u Melbourneu na Rod Laver Areni. Zagrepčanka je slavila protiv Belgijke grčkog porijekla Sofije Costoulas s 7-5, 6-1 te je do naslova juniorskog Australian Opena došla za samo sat vremena i 16 minuta. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marčinko je kod prednosti 1-1 prvi puta oduzela suparnici servis, ali Costoulas je brzo uzvratila te je od 1-3 nanizala tri gema i uspostavila ravnotežu u meču. Sljedeći Petrin break bio je ključ, a dogodio se kod 5-5. Zagrepčanka je odservirala za prvi set, a drugi je otvorila s dva breaka, bijegom na 4-0 i rješenjem meča.

U dvoboju je Marčinko osvojila gotovo 20 poena više od suparnice (68-49), a imala je i dvostruko više izravnih poena (22-11). Iskoristila je pet od sedam break lopti, dok je mlada belgijska tenisačica imala tri takve šanse i napravila je jedan break.

HRVATI U AUSTRALIJI Kakva večer: Dodig osvojio 6. Grand Slam, Petra Marčinko izborila finale Australian Opena

Marčinko je mjesto u finalu Australian Opena izborila nakon što je u polufinalu nadigrala Amerikanku Liv Hovde sa 6-4, 4-6, 6-4. Do polufinala došla je pobijedivši Srpkinju Lolom Radivojević 7-5, 6-2 za 69 minuta igre.

Postala prva hrvatska tenisačica koja se probila u finale nekog juniorskog Grand Slam turnira još otkako je 2014. Jana Fett poražena u dvoboju za naslov pobjednice Australian Opena.

Ovo je za Hrvatsku prvi juniorski Grand Slam još od US Opena 2013. godine kada su do samoga kraja otišli i Ana Konjuh i Borna Ćorić, a u Melbourneu četvrti nakon što su od naših predstavnica titulu još osvajale Mirjana Lučić (1997.), Jelena Kostanić (1998.) i Ana Konjuh (2013.).

Čudesnoj Zagrepčanki bila je ovo 14. uzastopna pobjeda, a prije malo više od mjesec dana u singlu i parovima osvojila je prestižni Orange Bowl, jedan od najcjenjenijih turnira na svijetu u kategoriji do 18 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • frico 29.01.2022.

    Bravo.

  • 29.01.2022.

    Da vidimo hoćemo li konačno imat tenisačicu koja čini razliku ili će biti samo prosjek Vekić i sl. Sretno u daljnoj karijeri!

  • crni Mile Hr 29.01.2022.

    Bravo Petra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare