To je to što me zanima!

Fešta u Mostaru: Zrinjski dobio Slovan, na korak od eurojeseni

Mario Ćuže asistirao je Nemanji Bilbiji za veliku pobjedu Zrinjskoga nad Slovanom u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Prvak BiH ima veliku šansu prvi put ući u grupnu fazu Uefina natjecanja
Vidi originalni članak

Hrvatski športski klub Zrinjski već je plasmanom u play-off Konferencijske lige napravio najveći europski uspjeh u povijesti bosanskohercegovačkoga klupskog nogometa, a sad ga samo 90 minuta dijeli od gotovo tri milijuna eura premije i europske jeseni!

"Plemići" su na krcatom stadionu Pod Bijelim brijegom pobijedili slovačkog prvaka Slovan iz Bratislave 1-0 golom Nemanje Bilbije u 89. minuti. Ubacio je bivši igrač Dinama Mario Ćuže, a Bilbija glavom pogodio za erupciju oduševljenja u Hercegovini. Zaslužili su domaćini pobjedu i većom razlikom jer su dominirali u prilikama, a gosti nisu nijednom puknuli po golu!

Velike stvari sa Zrinjskim radi Sergej Jakirović, bivši trener Gorice, koji je bio u kombinacijama za klupu Dinama krajem prošle sezone, no odlučio je ostati u Mostaru i pokušati napraviti nešto u Europi nakon što je izdominirao Premijer ligom BiH i osvojio titulu s 27 bodova prednosti pred doprvakom Tuzla Cityjem.

Zrinjski je od 69. minute igrao s igračem više jer je drugi žuti karton dobio Armenac Tigran Barsegjan. U uzvratu idućeg četvrtka u Bratislavi (20.30) Jakirović će moći računati na mladog igrača Dinama na posudbi Niku Jankovića koji je ovu utakmicu propustio zbog kartona.

Mostar će ovu pobjedu burno proslaviti, a kako li će tek biti ako se iz glavnog grada Slovačke idući tjedan vrate uzdignutih ruku. Jakirović može ući u besmrtnost grada na Neretvi i nogometa u susjednoj nam državi, ali i pronijeti ime Hrvatskoga športskog kluba Zrinjski diljem Europe u grupnoj fazi Konferencijske lige.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

POGLEDAJTE VIDEO: FNC 7 SPEKTAKL U PULI 3.9.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • †Antemurale_Christianitatis† 19.08.2022.

    HRHB … spoji dite matici ❤️🔥👌

  • Bomba-rder 18.08.2022.

    Cestitke svaka cast bravo!

  • anteroks 18.08.2022.

    E ovo je trener. Od igrača druge HNL lige je napravio stroj koji je dominantan u BiH ligi i još mu je momčad konkurentna u Europi. Zrinjski proračun 2,5 miljuna €, tri+ puta manji od proračuna Rijeke, Hajduka ili Osijeka. Bravo Jakiroviću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare