To je to što me zanima!

'Festigol' na Poljudu: Hajduku slavlje za miran zimski odmor

U golgeterskom obračunu Sandra Gotala, Mije Caktaša i Dejana Radonjića deblji kraj izvukla je Istra 1961 koja je u 19. kolu MAXtv Prve lige na Poljudu izgubila 5-3
Vidi originalni članak

Kakav oproštaj od Poljuda za 2014.! Hajduk je u najefikasnijoj utakmici sezone s čak osam golova pobijedio Istru 1961 5-3 i u dobrom raspoloženju odlazi na pauzu uoči proljetnog dijela sezone MAXtv Prve lige.

Vječita "crna mačka" Hajduka i ovaj je put bila opasna na Poljudu, ali ipak nije uspjela napraviti više od časnog poraza. Bodreni Torcidom, "bili" su od prve minute krenuli napadački i držali inicijativu, a nakon samo 20 sekundi Mikanović je nokautirao suigrača Nižića nehotice ga pogodivši nogom u glavu. Zorana je sa stadiona morala odvesti hitna...

Ivana Ivanović/PIXSELL

Nakon tog početnog šoka prvu šansu stvorio je Milevski u 19. minuti kada ga je na pet-šest metara od gola savršeno pronašao Kouassi, ali je Ukrajinac promašio gol. A onda su u razmaku od 17 minuta pala čak četiri gola. Prvo je u 30. minuti Caktaš pogodio iz penala nakon što je Blagojević neoprezno igrao rukom u šesnaestercu, a samo tri minute poslije Sandro Gotal zabija svoj prvi gol na utakmici nakon brze akcije.

Kada je Gotal u 41. minuti postavio 3-0 pogodivši praznu mrežu nakon što je zaobišao Brkića, činilo se da Puljanima prijeti pravi potop na Poljudu. No nadu u kakvo-takvo bolje drugo poluvrijeme pružio im je Dejan Radonjić iz penala poslije faula Mikanovića na Jordanu koji je za to dobio i crveni karton.

Nakon samo sedam minuta igre u nastavku brojčanu prednost na terenu u korist Istre Radonjić je još jednom iskoristio pogodivši ovaj put iz igre, a onda je uslijedio standardan Torcidin vatromet. Vatromet golova, pak, nastavio se u 72. minuti trećim penalom na utakmici koji je još jednom iskoristio Caktaš, a Brkić dobio nogom u glavu pa i on morao u bolnicu. Činilo da je utakmica kod rezultata 4-2 riješena, no nije bilo tako.

Kratku nadu gostima u osvajanje barem boda pružio je kapetan Blagojević pogodivši iz slobodnjaka u 87., no već u idućoj minuti Milevski zabija iz kontre u praznu mrežu za novu domaću prednost od dva gola razlike, ovaj put i konačnu. Pet prema tri, karta se na Poljudu ovu subotu definitivno isplatila.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Na zimsku stanku Hajduk odlazi s 32 boda, Rijeka trenutno bježi sedam bodova, ali ima i utakmicu manje. Istra je ostala bod iznad zone ispadanja.

MAXtv Prva liga, 19. kolo

  • Hajduk - Istra 1961 5-3 (Caktaš 30', 72', Gotal 33', 41', Milevski 88' / Radonjić 45+2', 51', Blagojević 87')
Idi na 24sata

Komentari 133

  • mrkrunimir 10 15.12.2014.

    http://www.dailymotion.com/video/x2ckj5m_hajduk-istra-1961-5-3-highlights-13-12-2014-hd_sport http://www.dailymotion.com/video/x2cka6i_hnl-19-kolo-oko-sokolovo-14-12-2014_sport

  • gladijator 14.12.2014.

    Hajduk je dao 2. ili 3. gol iz zaleđa! Zašto to nitko ne spominje? Ili ne smije?

  • Otto_von_Bismarck 14.12.2014.

    Nama ne treba dokaz da smo veliki, ne da smo veliki, mi smo najveći i najjači i patite ko vas j***... Klub proživljava najteže trenutke u povijesti, Torcida nikad složnija i jača, Torcida jedina navijačka grupa s ovih prostora u kojoj nikada nije bilo podjele, Hajduk polako ali sigurno izlazi iz dugova, marketinška kampanja je izvrsna i ne samo to, ljudi masom kupuju Hajdukove proizvode iako se vi k..teni rugate svakom novom marketinškom potezu Hajduka.... Dinamo ima para- to stoji, međutim šta ti kao navijač dinama imaš od toga što se mamić opari milijunskim transferima? Tribine su vam prazne, u europi ste kanta za nabijanje, kom se više dokazujete u HNL-U?

Komentiraj...
Vidi sve komentare