To je to što me zanima!

Festival promašaja: Argentina tek nakon penala do polufinala

Sedma serija penala bila je kobna za reprezentaciju Kolumbije u četvrtfinalu Copa Américe. Argentinci su slavili 5-4 u utakmici u kojoj su promašili strašno puno toga
Vidi originalni članak

Nogometaši Argentine treći su polufinalisti Copa Américe, nakon što su u sinoćnjoj četvrtfinalnoj utakmici izbacili Kolumbiju poslije penala 5-4.

Čudo je što su sve "gauči" uspjeli promašiti tijekom osnovnih 90 minuta utakmice u kojima nije bilo golova. Branio je David Ospina udarce Pastorea , Di Maríje , cijeli gol su promašili Agüero i Biglia , a Messi nije mogao dobiti penal u 21. minuti. Napadala je samo Argentina, a Kolumbija nije uputila niti jedan udarac prema golu.

Puno drugačije nije bilo ni u drugom dijelu, Argentinci su nastavili dominirati. Di María je tukao iz slobodnjaka, Messi iz igre, Banega je pogodio prečku - sve su preživjeli Kolumbijci.

Pobjednika su, prema pravilima Conmebola, morali odlučivati penali. Nakon prve tri serije u kojima su pogađali James, Falcao i Cuadrado odnosno Messi, Garay i Banega , uslijedila je drama.

Luis Muriel proslavio se udarcem koji je otišao visoko preko gola. Lavezzi je donio prednost "gaučima", Cardona kratko vratio nadu, a onda je Lucas Biglia zapucao prvu meč-loptu za Argentinu. Pucao je pokraj gola.

Nastavili su se redati promašaji: udarac Zúñige obranio je Romero, odgovorio je Rojo pogodivši prečku, potom je Jeison Murillo promašio cijeli okvir...

Lopte se potom prihvatio Carlos Tévez i prekinuo farsu pobjedničkim golom za prolazak Messija i društva u polufinale. Tamo će ih čekati pobjednik utakmice između Brazila i Paragvaja, koja je na rasporedu u subotu u 23:30.

Statistike i grafički prikaz utakmice Argentina-Kolumbija provjerite na Goalu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Jake Doyle 27.06.2015.

    Ospina je spasio Kolumbiju od poraza.Skine zicer sa 4m,pa onda u istom napadu skine udarac Messia s 4m,pa udarac Otamedija skine koji je na kraju zavrsio u stativi.Ako se ne varam procitao je skoro sve penale,ali su dobro pucani.Imao je jedan biser kod stopanja,ali da budem iskren katastrofalno vracena lopta obrane.Cech bi se trebao zabrinuti ukoliko dode u Arsenal.

  • rodpal 27.06.2015.

    Po meni jucer je vrhunski odigrao Mascherano, mada na cijelom turniru je bio dobar ali jucer je stavrno doktorski odigrao, bez jedne greške.

  • strmi007 27.06.2015.

    Loša je ovogodišnja Copa

Komentiraj...
Vidi sve komentare