To je to što me zanima!

Fiba je izbacila Rusiju s EP-a: Jednostavno su nas izbrisali...

Ako smo pametni, trebali bismo sjesti s ljudima iz Fibe i reći: "Prijatelji, pokušajmo ovo riješiti na civiliziran način", rekao je predsjednik ruskog košarkaškog saveza...
Vidi originalni članak

Košarkaška reprezentacija Rusije izbačena je s predstojećeg Eurobasketa na kojem je Hrvatska jedan od domaćina, a ruska reprezentacija dobila je izgon i sa svih međunarodnih natjecanja pod okriljem Fibe. 

Ruski mediji pišu kako je Fiba izbacila Rusiju zbog miješanja politike u rad saveza. Informaciju o suspenziji ruskog košarkaškog saveza potvrdio je predsjednik saveza Sergej Černov za prestižni ruski portal Sport Express.

- Fiba nam je poslala pismo u kojem nas je obavijestila kako smo izbrisani s liste članica krovne košarkaške organizacije. To znači da košarci u Rusiji prijeti katastrofa i moramo dobro razmisliti kako riješiti problem. Upitan je i naš nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine - rekao je Černov.

Ruski mediji pišu kako je glavni razlog suspenzije bilo miješanje suda u Moskvi u predsjedničke izbore unutar košarkaškog saveza.

- Ako smo pametni, trebali bismo sjesti s ljudima iz Fibe i reći: "Prijatelji, pokušajmo ovo riješiti na civiliziran način". Ovo nije nikome u interesu. Samo će košarka patiti. Nadam se da će razum prevladati - dodao je predsjednik izbrisanog košarkaškog saveza Rusije.

Fiba je suspendirala ruski savez, ali konačnu odluku donijet će 10. kolovoza. Rusija je bila u skupini A Eurobasketa zajedno s Francuskom, Bosnom i Hercegovinom, Finskom, Poljskom i Izraelom.

Eurobasket počinje 5. rujna i prvi put u povijesti zajednički ga organiziraju četiri države, Francuska, Njemačka, Latvija i Hrvatska. Hrvatska će igrati sa Slovenijom, Grčkom, Makedonijom, Gruzijom i Nizozemskom u skupini C, a sve utakmice bit će u zagrebačkoj Areni.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • petko debeljko 30.07.2015.

    Politika je i kod nas upletena u sport. Zadnje u što se politika umiješala je Hrvatski košarkaški savez. Nadam se da nas neće izbaciti sa EuroBasketa

  • Pra&vica 30.07.2015.

    Isti scenarij pokušao se je odigrati u Hrvatskoj, ali u nogometu. Da je uspjelo, danas se nebi trebali tako grznićavo mućiti raznim svastikama da se postigne isti cilj, sve bi već bilo riješeno puno prije...sad je valjda svima jasno da neće dopustiti miješanje politike u sport...kriminal može ali politika ne !

  • dadomatos 29.07.2015.

    Sad se budu u FIFA-i UEFA-i i FIBA-i grijali na plin besplatno dok ih Putin podmiti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare