To je to što me zanima!

Fiba je napokon priznala ABA ligu, od 2016./17. kreće 2. liga

Na sastanku Izvršnog odbora Fibe u Budimpešti odlučeno je kako se priznaje nova regionalna košarkaška liga koja ima novu vlasničku strukturu i manji broj klubova...
Vidi originalni članak

Regionalna košarkaška liga odigrat će se prema dosadašnjem planu i sljedeće sezone nakon što je Fiba u nedjelju na sastanku u Budimpešti i službeno priznala to natjecanje, piše B92.

Krovno europsko košarkaško tijelo vratilo je prijedlog osnivanja nove regionalne lige na doradu jer nije zadovoljavalo odredbe o upravljačkim i vlasničkim elementima. Podsjetimo, ABA liga prije je bila u vlasništvu tvrtke Sidro, što je bila glavna Fibina zamjerka, a sada su se prava prenijela na klubove sudionike.

Sudionici regionalne lige i dalje će plasmanom u tom natjecanju moći izboriti plasman u natjecanja pod Ulebovom ingerencijom; Euroligu te Eurokup, bez bojazni da njihovi nacionalni savezi dobiju suspenziju Fibe.

Osim formiranja nove regionalne lige u kojoj će igrati 12 predstavnika iz prostora zemalja bivše Jugoslavije, među kojima i tri hrvatska kluba (Cedevita, Cibona i Zadar), ABA liga od sezone 2016./2017. imat će i drugu ligu podijeljenu na dvije skupine, piše Večernji.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • El Tractor 28.06.2015.

    Jedna od jačih liga u Europi, apsolutno donesena prava odluka.

  • strmi007 28.06.2015.

    Who cares

  • 28.06.2015.

    sa zajednickom nogometnom ligom ne bi dobili na kvaliteti,a sa kosarkaskom bi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare