To je to što me zanima!

Fifa neće kazniti Juana Zunigu, nema oprosta za Thiaga Silvu

Fifa je objavila kako Kolumbijac neće biti kažnjen za start kojim je izbacio Neymara sa SP-a. Thiagu Silvi neće biti oprošten karton te propušta polufinale s Njemačkom
Vidi originalni članak

Disciplinska komisija Fife izražava žaljenje zbog ozljede i posljedica po Neymarovo zdravlje, stoji na početku priopćenja u kojem je Fifa ipak objasnila kako ne može kazniti Juana Zunigu poslije utakmice. Problem je što je sudac Carlos Velasco dosudio prekršaj na Neymaru

Naime, da je to promaklo Španjolcu, Fifa bi mogla na temelju snimke naknadno kazniti Kolumbijca, ali sudačke odluke ne mogu se mijenjati, pogotovo ako je sudac dosudio prekršaj i sam procijenio da nije bio dovoljno oštar za crveni karton. 

A osim što Zuniga neće biti kažnjen, Fifa neće oprostiti Thiagu Silvi žuti karton zbog ometanja golmana Davida Ospine pri ispucavanju. Iako je Brazilski nogometni savez tražio da se karton izbriše, do toga po pravilniku može doći samo ako je sudac dao karton krivom igraču ili pogrešno upisao broj u zapisnik. 

Silva i Neymar tako će propustiti polufinale protiv Njemačke, koje se igra u utorak u 22 sata po hrvatskom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • ibracadabra09 08.07.2014.

    Zašto bi uopće kaznili Zunigu za najnormalniji start? Pa nije on kriv što Neymar igra nogomet sa 35 kg. Ili neka ojača ili neka ne igra, pa neće ga suparnici gladit.

  • misko2k 08.07.2014.

    Japanski sudija im treba večeras kao nikada u životu !!!!

  • Atletico Madrid 08.07.2014.

    Nakon sto Neymar nije dobio izravni crveni na Modricu zbog namjernog udaranja, nakon sta im je dosudjen nepostojeci penal, nakon sta nam je ponisten regularan gol, nakon sto je kolumbijcima ponisten regularan gol protiv njih i nakon sto fernandinjo mete sve redom bez zasluzenog crvenog kartona, i nakon sta postizu gol protiv kolumbije iz nepostojeceg faula, za koji jadni Rodriqez dobija i zuti a zivog su ga natukli, nakon svega toga, a ima toga jos, Brazilski cigani imaju obraza trazit da se T.Silvi brisu kartoni, dokle vise jadnici jadni, dokle? Ja da sam Brazilac propa bi u crnu zemlju od srama a ne da jos od Fife, koja ti je poklonila polufinale, trazis jos..

Komentiraj...
Vidi sve komentare