To je to što me zanima!

Bizaran Fifin odgovor zašto Egipćani nisu glasali za Salaha

Egipatski izbornik i kapetan svoje su glasove potpisali velikim slovima što nije dozvoljeno, a nedostajao je i potpis predsjednika Saveza. Ništa nije promijenjeno niti nakon dva upozorenja i... Glasovi su nevažeći
Vidi originalni članak

Nakon što je Lionel Messi u ponedjeljak po šesti put proglašen nogometašem godine na Fifinoj svečanosti u milanskoj Scali, dogodila se još jedna mini-afera vezana uz svjetsku krovnu nogometnu organizaciju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Skandal(čić) je krenuo iz tri smjera: Egipta, Nikaragve i Sudana iz kojeg je reagirao Hrvat, sudanski izbornik Zdravko Logarušić.

Logarušić tvrdi kako je glasao za Salaha, Manea i Mbappea, a Fifa tvrdi da je svoje glasove dao Messiju, van Dijku i Maneu. Kapetan Nikaragve Juan Barrera se oglasio rekavši da je za Messija glasao prošle godine, ali ne i ove.

Na sve je nalijepljena i treća priča, iz Egipta. Kapetan Ahmed Elmohamady i izbornik (tadašnji) Shawky Gharib glasali su za sunarodnjaka Salaha, ali... Njihovih glasova uopće nije bilo na popisu.

Fifa je Nikaragvi odgovorila kako je provjerila glasački Barrerin glasački listić i da je njegov glas za Messija važeći, a ispalo je da su iz nikaragvanskog Saveza poslali kopiju listića za prošlogodišnji izbor.

Što se našeg Logarušića i Sudana tiče, cirkus je još veći jer, kako tvrdi Football Italia, hrvatskog je stručnjaka demantirao Savez u kojem radi javivši Fifi da je fotografija njegovog glasačkog listića koja se pojavila u javnosti fotošopirana i da mu nitko nije mijenjao glasove.

Egipatski slučaj objasnila je sama Fifa:

- Izbornik i kapetan Egipta svoje su glasove potpisali velikim slovima što nije dozvoljeno, a nedostajao je i potpis predsjednika Saveza. Na to smo Egipatski nogometni savez dva puta upozorili, ali nije bilo reakcije do krajnjeg roka, 21. kolovoza. Zbog toga glasove egipatskog kapetana i izbornika nismo uzeli u obzir - objašnjeno je iz Fife, bez dodatnih informacija bi li konačni poredak bio drukčiji da su u obzir uzeti i glasovi iz Egipta.

Kome vjerovati? Kad su Fifina posla u pitanju, nogometna javnost već, na žalost, tradicionalno: ne vjeruje - nikome. Prevelika se lova vrti i poštenje je odavno reklo 'zbogom' vrhunskome nogometu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • da124 27.09.2019.

    Mene samo zanima šta to treba napraviti neki obrambeni igrač da bi i on osvojio, van Dijka ove godine nitko ne prođe, ima vrhunske statistike, osvoji LP i nikome ništa, to je ovogodišnji primjer, takvih je koliko hoćeš u zadnjih 20 godina

  • _Adriano_ 27.09.2019.

    Nešto se ne sjećam da ste ovakve stvari pisali prošle godine kada je Modrić dobio zlatnu loptu. Objavili ste samo jedan članak o tome što je se onaj žalio da su mu promijenili glasove. Uvijek objektivni Hrvati hahah

  • tomislav_12 27.09.2019.

    Kada se vec prica o namjestenim nagradama, treba spomenuti Ronaldovu zlatnu loptu iz 2013 godine kada je produzeno i ponovoljeno glasanje prvi put u historiji. Za one koji ne znaju Messi je se tada ozljedio u desetom mjesecu i taj cin je ucinjen nakon Messijeve povrede. Ronaldo je tada dobio tek 2% glasova vise od Messija i jasno je da Messiju tada ukradena zlatna lopta. Jer zasto bi se glasanje ponavljalo kada je razlika mogla biti sve veca jer ko bi mogao glasati za Messija kada se znalo da nece igrati do kraja godine?

Komentiraj...
Vidi sve komentare