Sport

Komentari 29

Bizaran Fifin odgovor zašto Egipćani nisu glasali za Salaha

Bizaran Fifin odgovor zašto Egipćani nisu glasali za Salaha

Egipatski izbornik i kapetan svoje su glasove potpisali velikim slovima što nije dozvoljeno, a nedostajao je i potpis predsjednika Saveza. Ništa nije promijenjeno niti nakon dva upozorenja i... Glasovi su nevažeći

Nakon što je Lionel Messi u ponedjeljak po šesti put proglašen nogometašem godine na Fifinoj svečanosti u milanskoj Scali, dogodila se još jedna mini-afera vezana uz svjetsku krovnu nogometnu organizaciju.

Skandal(čić) je krenuo iz tri smjera: Egipta, Nikaragve i Sudana iz kojeg je reagirao Hrvat, sudanski izbornik Zdravko Logarušić.

Logarušić tvrdi kako je glasao za Salaha, Manea i Mbappea, a Fifa tvrdi da je svoje glasove dao Messiju, van Dijku i Maneu. Kapetan Nikaragve Juan Barrera se oglasio rekavši da je za Messija glasao prošle godine, ali ne i ove.

Na sve je nalijepljena i treća priča, iz Egipta. Kapetan Ahmed Elmohamady i izbornik (tadašnji) Shawky Gharib glasali su za sunarodnjaka Salaha, ali... Njihovih glasova uopće nije bilo na popisu.

Fifa je Nikaragvi odgovorila kako je provjerila glasački Barrerin glasački listić i da je njegov glas za Messija važeći, a ispalo je da su iz nikaragvanskog Saveza poslali kopiju listića za prošlogodišnji izbor.

Što se našeg Logarušića i Sudana tiče, cirkus je još veći jer, kako tvrdi Football Italia, hrvatskog je stručnjaka demantirao Savez u kojem radi javivši Fifi da je fotografija njegovog glasačkog listića koja se pojavila u javnosti fotošopirana i da mu nitko nije mijenjao glasove.

Egipatski slučaj objasnila je sama Fifa:

- Izbornik i kapetan Egipta svoje su glasove potpisali velikim slovima što nije dozvoljeno, a nedostajao je i potpis predsjednika Saveza. Na to smo Egipatski nogometni savez dva puta upozorili, ali nije bilo reakcije do krajnjeg roka, 21. kolovoza. Zbog toga glasove egipatskog kapetana i izbornika nismo uzeli u obzir - objašnjeno je iz Fife, bez dodatnih informacija bi li konačni poredak bio drukčiji da su u obzir uzeti i glasovi iz Egipta.

Kome vjerovati? Kad su Fifina posla u pitanju, nogometna javnost već, na žalost, tradicionalno: ne vjeruje - nikome. Prevelika se lova vrti i poštenje je odavno reklo 'zbogom' vrhunskome nogometu.

Najčitaniji članci