To je to što me zanima!

Fifa pokrenula postupak protiv Srbije zbog zastave i Kosova

Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije Fife, poručio je kosovski ministar kulture i sporta
Vidi originalni članak

Međunarodni nogometni savez (Fifa) pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila, a na kojoj je Kosovo prikazano kao dio te zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom "Nema predaje" naišla je na reakciju kosovskog ministra kulture, mladih i sporta Hajrullea Cekua koja je putem Twittera poručila:

- Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog prvenstva. Očekujem konkretne akcije Fife s obzirom da je Nogometni savez Kosova punopravni član Fife i Uefe - objavio je Ceku.

Oglasili su se i iz Kosovskog nogometnog saveza koji je član krovne nogometne organizacije od 2016. godine:

- Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od Fife da poduzme mjere protiv takvih postupaka".

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI DAN PRIJE UTAKMICE

- Disciplinska komisija Fife pokrenula je istragu protiv Srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplinskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022 - poručili su iz Fife.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

POGLEDAJTE VIDEO: KATARSKI METRO BEZ VOZAČA

Idi na 24sata

Komentari 20

  • axl44 27.11.2022.

    ne treba ih izbacivat s prvenstva, budu ih izbacili Xhaka i Shaqiri 🤣🤣🤣🤣

  • miro5 27.11.2022.

    Danas pakujete prnje nakon Canade

  • miro5 27.11.2022.

    Kosovo je Srpska zemlja,za vijeke vijekova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare