To je to što me zanima!

Fifa pozvala 'na zdrav razum' u slanju poruka za umrlog Floyda

Ovakva poruka Fife u suprotnosti je s dosadašnjom praksom kojom je zabranjeno iskazivanje političkih, vjerskih ili osobnih stavova na opremi koja je od 2014. proširena i na odjeću koju sportaši nose ispod dresova
Vidi originalni članak

Iz Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) pozvali su organizatore natjecanja u svojim zemljama članicama na korištenje "zdravog razuma" kada su u pitanju igrači koji porukama iskazuju podršku prosvjedima u SAD-a koji su izbili zbog smrti nenaoružanog tamnoputog muškarca Georgea Floyda.

SANCHO I THURAM 'Pravda za Floyda': Zabili su golove i podržali pokret u SAD-u

- FIFA u potpunosti razumije dubinu osjećaja i zabrinutosti koju izražavaju mnogi nogometaši nakon tragične smrti Georgea Floyda. FIFA je više puta iskazala svoju rezolutnost u borbi protiv rasizma i svih oblika diskriminacije te je promicala kampanje protiv rasizma -stoji u priopćenju Fife.

U nedjelju je engleski napadač Jadon Sancho nakon prvog od svoja tri pogotka koje je postigao u 6-1 pobjedi Borussije iz Dortmunda protiv Paderborna skinuo dres kako bi pokazao majicu s natpisom "Pravda za Georgea Floyda". Sudac mu je pokazao žuti karton, ali ne zbog poruke na majici već zbog skidanja dresa, a Njemački nogometni savez (DFB) je objavio kako će razmotriti taj incident.

BOKSAČ VELIKOG SRCA Floyd Mayweather će platiti pogreb preminulom Georgeu

Istoga je dana napadač Borussije iz Moenchengladbacha Marcus Thuram svoja dva gola protiv Uniona iz Berlina proslavio klečanjem na jednom koljenu, pozi koju je prije nekoliko godina popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick koji je također prosvjedovao protiv policijske brutalnosti prema crncima.

Kaepernick je zbog svog protesta ostao bez angažmana u NFL-u, a ovoga su tjedna istom pozom protiv policijske brutalnosti u SAD-u prosvjedovali i nogometaši engleskih prvoligaša Liverpoola i Newcastle Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Santana8 03.06.2020.

    Ljudi su izmanipulirane ovce, policajac ce dobit 25 god zatvora i to je to a sve ovo ostalo je manipulacija kontra Trumpa !!!

  • rođo101 02.06.2020.

    Zanima me da li bi ovog svega bilo da je ubijen bijeli čovjek??? nadam se da kod prvog ubojstva bijelog čovjeka će ovi svi igrači ponovit svoje poteze,tad ću to prihvatit i potpuno podržat,a do tada je za mene sve ovo najobičnije licemjerje kako igrača tako i FIFE i cijele europske javnosti!

  • jurkotic 02.06.2020.

    Svaka cast FIFA, to je problem, a kad se nose dugine boje za podrsku homoseksualcima nije? Nebrem vjerovat

Komentiraj...
Vidi sve komentare