To je to što me zanima!

Filip Pejić izgubio gušenjem, šou Taisumova i Hadžovića

Na žalost svih prisutnih u zagrebačkoj Areni, mladi hrvatski borac Filip Pejić (23) nije uspio slaviti protiv poljskog parteraša Damiana Stasiaka. Pejić je izgubio gušenjem u prvoj rundi
Vidi originalni članak

U prvoj borbi dana na UFC Fight Nightu 86 u zagrebačkoj Areni srpski predstavnik Bojan Veličković slavio je protiv Talijana Alessija di Chirica nakon tri runde. U vrlo izjednačenoj borbi Veličković je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon uvodne borbe susreli su se Amerikanac Jared Cannonier i Francuz Cyril Akser. Cannonier je opravdao ulogu favorita i slavio spektakularnim nokautom u prvoj rundi nakon dvije minute i 44 sekunde. 

U susretu Škota Roberta Whiteforda i Brazilca Lucasa Martinsa u perolakoj kategoriji, pobjedu je odnio brazilski predstavnik nakon tri runde. Treća borba večeri bila je izjednačena kao i prva, a nakon borbe dvojica boraca su se zagrlila i iskazala uzajamno poštovanje na opće oduševljenje zagrebačke publike.

Susret koji su svi nestrpljivo čekali, onaj između Filipa Pejića i Damiana Stasiaka ispunio je očekivanja svih MMA ljubitelja, ali ne i hrvatskih obožavatelja. Nažalost, naš mladi borac iz zagrebačke Dubrave izgubio je gušenjem u prvoj rundi. Pejić je u oktogon ušao uz poznate hitove DMX-a "Now I know only I can stop the rain", publika u Areni je bila "nabrijana", a atmosfera spektakularna. Veliku podršku prijatelja i suboraca iz kluba iz Dubrave imao je Filip Pejić, a sa svih strana Arene stizala je podrška.

Borba je krenula uz zajedničke povike publike "Ajmo Fićo", popularni Nitro je krenuo silovito, ali već nakon desetak sekundi Stasiak ga je uspio srušiti u parter. Na veliku žalost svih prisutnih, Pejić se nije uspio izvući iz "ralja" poljskog borca, koji je i na press konferenciji u petak najavio kako će od prve sekunde borbe krenuti na rušenje. Nitro je izgubio gušenjem nakon 2 minute i 16 sekundi.

Mairbek Taisumov i Damir Hadžović priredili su pravi UFC-ov spektakl u sljedećoj borbi. Bosanskohercegovački borac imao je veliku podršku hrvatske publike. No imao ju je i Taisumov. Nekoliko ruskih obožavatelja doputovalo je kako bi bodrilo svojeg borca. Na kraju im se isplatilo jer je Taisumov slavio nakon 3 minute i 44 sekunde prve runde tehničkim nokautom. Sjajno je ruski borac odradio seriju udaraca, jednim krošeom uzdrmao Hadžovića nakon čega je uputio "uppercut". Hadžović je pao, a sudac je prekinuo borbu za slavlje ruskog borca.

U sljedećoj borbi slavio je Meksikanac Alejandro Perez protiv Iana Enwistlea prekidom u prvoj rundi. Engleski borac sugerirao je sucu na predaju borbe nakon niza udaraca Meksikanca. Entwistle je ranije mogao završiti Pereza polugom na nozi, no Meksikanac se sjajno snašao i uspio izvući.

Brojni danski obožavatelji doputovali su u Hrvatsku kako bi podržali svojeg borca Nicolasa Dalbyja u borbi protiv Amerikanca Zaka Cummingsa. Nakon tri runde rovovske bitke i niza udaraca i s jedne i s druge strane, slavio je iskusni američki borac.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • p4nT 10.04.2016.

    Inace navijam za nase u svim sportovima, ali ovaj arogantni pejic,nemam komentara. Eto , na neki nacin mi je drago sto je izgubio. Mozda se vise nece toliko bahatiti prije borbe.

  • Žuja_1 10.04.2016.

    I Igor izgubio na bodove..

  • Luka Rogic 10.04.2016.

    Katastrofa se borio.Ovaj ga stalno rušio

Komentiraj...
Vidi sve komentare