To je to što me zanima!

Finale Lige prvaka nakon 30 godina opet u Madridu

U fotofinišu glavni je španjolski grad pobijedio Wembley i najelitnije će nogometno natjecanje u sezoni 2009./10. završnicu doživjeti u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Madrid je tri puta u povijesti bio domaćin finala ovog natjecanja, koje se u to vrijeme zvalo Kup prvaka. Domaćin, Real Madrid, 1957. godine pobijedio je Fiorentinu 1-0 i pred svojim navijačima proslavio naslov prvaka Europe. Dvanaest godina poslije (1969.) Milan je uzeo naslov pobjedom 4-1 nad Ajaxom, a posljednji put Madrid je završnicu najelitnijega europskog nogometnog natjecanja ugostio 1980. Tada moćni Nottingham Forrest pobijedio je u finalu HSV 1-0. Trideset godina poslije serija će dobiti novu epizodu.
Na sastanku u Lihtenštajnu, u Vaduzu, Upravni odbor Uefe odlučio je da će sezona 2009/10. završiti baš u Madridu. Legendarni Wembley, sada u novom ruhu, bio je "korak do". No Santiago Bernabeu je ipak završio ovu utrku kao veliki pobjednik i te će sezone sve oči biti uprte na igre Real Madrida.
Uefini čelnici odlučili su i da će se iste sezone finale Kupa Uefe igrati u Hamburgu. No nisu se uspjeli dogovoriti tko će biti domaćin finala Lige prvaka i Kupa Uefe u sezoni 2010/11. Iako su najavili da će i taj podatak obznaniti, odluku su prolongirali kako bi još jednom detaljno razmotrili sve ponude. Zato se koplja nisu lomila na odluci tko će ugostiti utakmice za europski Superkup. Pobjednici Lige prvaka i Kupa Uefe i iduće će tri godine igrati na stadionu Louis II u Monte Carlu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare