To je to što me zanima!

Finski hokejaši pobijedili Rusiju i uzeli zlatnu medalju u Pekingu

Za pobjedu Finske protiv Rusije i olimpijsko zlato zabio je Hannes Bjorninen. Prethodno su dva puta osvojili srebro i četiri puta broncu. Slovačka je s hrvatskim hokejašem Rosandićem uzela brončanu medalju
Vidi originalni članak

Posljednjeg dana Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, finski hokejaši u finalu su pobijedili Rusiju rezultatom 2-1 (0-1, 1-0,1-0) te prvi put osvojili zlatnu olimpijsku medalju. 

Finci nisu oklijevali s agresivnim napadom te su već u prvoj trećini imali dvostruku više udaraca od Rusije. 

Rusi, olimpijski prvaci iz 2018., ipak su uspjeli povesti iz prve golom Mihaila Grigorenka, finski tempo igre u drugom je dijelu pao, ali su poravnali rezultat golom Villea Pokke.

VELIKI USPJEH Povijesna bronca za Slovačku! Hrvat osvojio medalju na ZOI-u

U posljednjoj trećini Finci su zabili pobjednički gol i uzeli zlatno odličje. Hannes Bjorninen zabio je za Finsku nakon asistencija Marka Anttile i Attea Ohtamaa. Finski hokejaši nikada nisu osvojili olimpijsko zlato, a prethodno su dva puta osvojili srebro (zadnji put 2006.) i četiri puta broncu (zadnji put 2014.).

Podsjetimo, Slovačka, za koju igra hrvatski hokejaš Mislav Rosandić, osvojila je brončano odličje svladavši Švedsku sa 4-0 i po prvi put uzela olimpijsku medalju. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • fiumannn 20.02.2022.

    bravo Finska!!!

  • 20.02.2022.

    Bravo za Fince.

Komentiraj...
Vidi sve komentare