To je to što me zanima!

Fizioterapeut Gary Lewin - spasitelj Eduarda da Silve

Dudu je zapomagao na portugalskom, a Gilberto Silva prevodio upute Arsenalova fizioterapeuta Garyja Lewina, koji je odmah dotrčao do Eduarda
Vidi originalni članak

Gary Lewin nakon svega šuti. Ni jednim novinama nije dao izjavu u stilu “ja sam spasio Eduardu nogu”, a učinio je baš to. Već 22 godine fizioterapeut je Arsenala, zadnjih 12 i engleske reprezentacije. Vidio je svakakvih ozljeda, “oživljavao” Johna Terryja nakon teškog nokauta i pomagao Abou Diabyju kad je slomio nogu, ali ovakva strahota jednom Arsenalovu igraču nije se dogodila nikad, baš nikad.
Kad je dotrčao do Eduarda i sam je ostao šokiran scenom. Slomljene kosti stršile su kroz kožu. Dudu je zapomagao na materinjem portugalskom i nije razumio što mu Lewin govori. Zato je preko radioveze s klupe odmah pozvao Gilberta kao prevoditelja. Lewin se brzo sabrao. Znao je da će idućih 45 minuta biti ključno za spas stopala. Najprije su Duduu dali kisik pa “plin za smijanje” koji ublažuje bol i smiruje pacijenta. Onda mu je rukama imobilizirao slomljenu nogu i uspjeli su mu namjestiti “vakuumsku čizmu”. Eduarda su odnijeli na nosilima, ravno u Selly Oak bolnicu, a Lewin je sjeo natrag na klupu lica boje pepela. I u onakvom šoku uspio je, učinio je sve kako treba. Dudu će opet igrati.




LEWIN JE SPASIO ŽIVOT I KAPETANU JOHNU TERRYU
Sad ti dugujem uslugu, rekao je u šali Chelseajev kapetan John Terry za Garyja Lewinea, nakon što mu je Arsenalov fizioterapeut spasio život u veljači prošle godine. Terry je pao u nesvijest nakon duela s Arsenalovim igračem i Lewin je prvi dotrčao. Kapetan engleske reprezentacije progutao je jezik, no Lewin ga je odmah izvadio van. Na isti način 1989. spasio je i igrača Davida Rockeforda.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vozdovac brate 28.02.2008.

    \"Srbijanski fudbaler\" bi zapomagao na kosovsko-albanskom da mu se takvo što dogodilo!!! Respect Gary!!!!

  • ap19go 28.02.2008.

    Junak se krije u običnom čovjeku.. Svaka čast sir Gary i hvala..

  • god of war 27.02.2008.

    čuj vlado bud..imaš ti većih problema ili briga osima da kenjaš ovdje i prosipaš se znanošću koju uopće nemaš!!!! s toga,prvo se nauči pričati tj korekto,ispravno govoriti,ipak,imaj malo poštovanja,ovo je hrvatski portal,pa se malo aklimatiziraj,ok,nebi bilo loše,drugo..tebi tvoja rep srbija.gubi kosovo i matlja te se,ubijate se i sve to,a ti naša pokraj svega toga kenjat šta je i tko je dudu(za tebe,Eduardo Da Silva),koje btw.ima Hrvatsko DRŽAVLJANSTVO!!s toga,onda se kaže da je hrvat....s toga..nije ti potrebno se brukat ovdje i prosipat......a manje više,messi_19 ti je sve reka....

Komentiraj...
Vidi sve komentare