To je to što me zanima!

Fleiss: Staza je spremna, nema straha ni od topline

Snijeg je nabijen, vrlo teško se otapa i ne bojimo se visokih temperatura, kaže Reno Fleiss, jedan od glavnih organizatora sljemenske utrke
Vidi originalni članak

U ponedjeljak je oko staze radilo četrdeset ljudi. Rade na startu i cilju, otvorenju žičara te drugih staza kako bi se skijaši mogli zagrijavati. Staza je spremna i svi jedva čekamo početak utrke, rekao je Reno Fleiss, otac naše reprezentativke Nike i stručnjak za sve što ima veze s pripremom staza i gradnjom skijališta.
Iako su govorili da će se živa na Sljemenu popeti do deset Celzijevih stupnjeva, Fleiss se ne uzbuđuje.
- Ma kakvi. Prognoza je hladno i samo hladno. Ma čak i ako temperature budu malo više, staza će bez problema izdržati sve nalete. Nikakva visoka temperatura ne može nas ugroziti - zaključio je Fleiss.
Proizvedeni snijeg čak je devet puta otporniji na temperaturu od prirodnog. Minimalna debljina snijega na Sljemenu je četrdeset centimetara.

'STAZA MI ODGOVARA'
Ivica Kostelić u Zagreb stiže u sjajnoj formi. Četiri vikenda - četiri postolja.
- Staza mi dosta odgovara. Skijat će se oko 55 sekundi, a naravno, što je utrka dulja, moja je prednost veća. Savjetima o stazi pomoći će mi i cure - Nika, Ana, Janica - rekao je Ivica Kostelić.
Kao najveće konkurente istaknuo je četiri skijaša.
- Sasvim sigurno Mölgg, Lizeroux, Grange i Raich - rekao je Ivica Kostelić.

POBJEDNIKU 60.000 EURA
Ukupni nagradni fond muške i ženske utrke Snježna kraljica je 330.000 eura, a nagrada za prvo mjesto je 60.000 eura. Podsjetimo, Ana Jelušić, drugoplasirana s prošlogodišnje utrke, osvojila je 30.000 eura, a trećeplasirana Šarka Zahrobska dobila je 15.000 eura. Zagreb novčano nagrađuje prvih 30 skijašica. Za četvrto mjesto daju 8000, a za peto 6000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • WhiZkiD 11.02.2008.

    Brawo,samo nek staza izdrži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare