To je to što me zanima!

Flicka veseli što će Njemačkoj suditi Hrvatica: Vrijeme je da žena dijeli pravdu igračima

Radujem se tome. To što se događa je normalna pojava, rekao je njemački izbornik uoči susreta Lihtenštajana na kojem će Martinčić biti prva žena koja će suditi mušku utakmicu kvalifikacija
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna sutkinja Ivana Martinčić u četvrtak će u Wolfsburgu ispisati još jednu stranicu povijesti, kad će postatiti prva Hrvatica koja će suditi međunarodnu utakmicu muških reprezentacija, kvalifikacijski dvoboj za Svjetsko prvenstvo 2022. u kojem je Njemačka domaćin Lihtenštajnu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ta je vijest razveselila i Hansija Flicka, koji će postati prvi izbornik muške njemačke reprezentacije kojoj će suditi žena.

- Radujem se tome. To što se događa je normalna pojava i pravo je vrijeme da žena sudi utakmicu nogometaša - izjavio je u srijedu njemački izbornik na konferenciji za medije u Wolfsburgu.

Uz 36-godišnju sutkinju će kao pomoćnica biti još jedna žena, Sanja Rođak Karšić, u svojstvu druge pomoćne sutkinje, dok je prvi pomoćnik Goran Pataki. Četvrti sudac je Igor Pajač, dok će u VAR sobi sjediti Duje Strukan i njegov pomoćnik Bojan Zobenica.

Ivana Martinčić je 10. rujna postala prvom ženom koja je vodila susret Prve HNL, kad je u Velikoj Gorici arbitrirala u dvoboju Gorice i Hrvatskog dragovoljca. Priprema za debi u seniorskom međunarodnom nogometu bila joj je utakmica posljednjeg kola Prve HNL u kojoj je Hajduk na Poljudu bio domaćin Hrvatskom dragovoljcu.

Koprivničanka će biti treća sutkinja kojoj je povjerena utakmica u Europskim kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru. U ožujku su Francuskinja Stephanie Frappart i Ukrajinka Katerina Monsul dobile priliku voditi dvoboje Nizozemske i Latvije, odnosno Austrije i Farskih Otoka, a francuska sutkinja je u rujnu arbitrirala u utakmici reprezntacija Litve i Sjeverne Irske.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Joza Prezaduzeni 11.11.2021.

    Hoce biti zamjena dresova poslje tekme?

  • Susjed iz kvarta 11.11.2021.

    A njezina cura je prvi pomocni?

  • bibek_93249283 11.11.2021.

    Nek joj je sva sreca, al ovo vise forsiranje zena sudaca u muskom nogomentu je smijesno, jos ako si dio lgbt uspjeh zajamcen

Komentiraj...
Vidi sve komentare