To je to što me zanima!

FNC 11: Bojković na belgijskog Čečena, Vrtačić na Šveđanina

Nije se Bojković borio od 26. ožujka prošle godine i pobjede sudačkom odlukom na FNC-u 5 u Zaboku protiv Gruzijca Luke Giorgadzea. Imao je problema s ozljedom koljena
Vidi originalni članak

FNC 11 na rasporedu je 28. svibnja u zagrebačkoj Areni. U kavez se vraća ponajveći srpski talent Marko Bojković (21 godina, 3-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Marko Bojković vs Luka Giorgadze

Bojković vs. Irisbiev

Nije se borio od 26. ožujka prošle godine i pobjede sudačkom odlukom na FNC-u 5 u Zaboku protiv Gruzijca Luke Giorgadzea. Imao je problema s ozljedom koljena. Protivnik u Zagrebu bit će mu belgijski Čečen Šamil Irisbiev (25, 4-1). Bore se do 70 kg.

Vrtačić vs. Roos

U Areni se bori i hrvatski MMA borac Andi Vrtačić (28, 4-1-0). Pulskom srednjašu protivnik će biti Šveđanin Robin Roos (5-3). Roos ima i više od 20 amaterskih borbi. Kao i Andi, preferira stand-up borbu. Svih pet pobjeda ostvario je nokautom ili tehničkim nokautom.

Vrtačić je posljednju borbu odradio 17. ožujka. Pod okriljem poljskog KSW-a nokautom u drugoj rundi pobijedio je domaćeg borca Mateusza Janura. Vrtačić trenira u pulskom Trojanu kod Zelga Galešića, a inače radi kao vatrogasac.

Pejić vs. Jason

Drugu pobjedu pod okriljem spomenute organizacije u drugom nastupu tražit će Filip Pejić (16-7-2).

Protivnik će mu u kategoriji do 70 kg biti Rony Jason (15-5), bivši UFC borac. Brazilac se borio na FNC-u 5 u Zaboku u ožujku 2022. za pojas u perolakoj kategoriji (-66 kg), ali je na bodove izgubio od Daniela Bažanta.

Jasonu od Zaboka nije ulazio u kavez. Ima crni pojas u BJJ-u, ali ne bježi od borbe na nogama, a baš je u tom segmentu izuzetno potkovan Pejić.

Pejić, 30-godišnji borac iz Dubrave, posljednju je borbu odradio na FNC 9 priredbi u Sisku krajem prosinca prošle godine. U glavnoj borbi večeri tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je talentiranog i neugodnog Brazilca Marcosa Viniciusa Costu.

Trušček vs. Kisič

Ivica Trušček (42-37) u kavez će s Austrijancem Markom Kisičem (8-3). Kisič se fanovima FNC-a predstavio u prosincu, kad je u Sisku tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Milakovića.

Trušček je posljednju borbu odradio u studenom na FNC-u u dvorani Sutinska vrela i pobijedio nokautom u prvoj rundi Peruška.

Bažant vs. Barton

Pojas u perolakoj kategoriji (-66 kg) brani Daniel Bažant (7-4) iz pulskog Trojana. Protivnik će mu biti Englez Jordan 'The Lord' Barton (7-3-1).

Barton dolazi iz Bellatora, ponajbolje svjetske MMA organizacije. Bažant i Barton trebali su se boriti 3. ožujka na FNC-ovoj priredbi u Ljubuškom, ali engleski se borac ozlijedio.

Obojica preferiraju stojku. Barton je više od 50 posto pobjeda ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. Bažant je dugi niz godina trenirao boks, bio i u reprezentaciji.

Bažant je prvak perolake kategorije FNC-a postao u ožujku prošle godine, kad je na priredbi FNC 5 u Zaboku jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Brazilca Ronyja Jasona, bivšeg UFC borca. Borac rođen u Splitu, ali odrastao u Istri, postao je prvi FNC-ov prvak u povijesti.

Pojas je obranio u rujnu iste godine. Na FNC-u 7 u pulskoj Areni u sunaslovnoj borbi večeri tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je Brazilca Iurija Alcantaru, također bivšeg UFC borca. 

Posljednju borbu Bažant je odradio krajem studenog prošle godine. Nastupio je pod okriljem Cage Warriorsa, organizacije u kojoj se svojevremeno borio i Conor McGregor, te podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Morgana Charrierea. Francuz je bio prvak Cage Warriorsa, a Bažant je pružio sjajan otpor ako znamo da je za meč saznao tri tjedna prije.

Ishii vs. Eduardo

Ishii je 2008. osvojio zlatnu medalju na OI-ju u judu (+100 kg). Potom se okrenuo mješovitoj borbi. Borio se protiv Mirka Filipovića i dvaput izgubio pa je otišao trenirati kod njega i zaljubio se u Lijepu Našu.

Državljanstvo je dobio 2019. Carlos Eduardo borio se 2008. protiv Jona Jonesa, možda i najboljeg borca svih vremena, te izgubio nokautom u trećoj rundi.

Carlos Eduardo borio se u travnju 2021. pod okriljem ACA promocije s našim Goranom Reljićem, bivšim UFC borcem, te izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare