Obavijesti

Sport

Komentari 0

FNC 11: Bojković na belgijskog Čečena, Vrtačić na Šveđanina

FNC 11: Bojković na belgijskog Čečena, Vrtačić na Šveđanina

Nije se Bojković borio od 26. ožujka prošle godine i pobjede sudačkom odlukom na FNC-u 5 u Zaboku protiv Gruzijca Luke Giorgadzea. Imao je problema s ozljedom koljena

VIDEO

FNC 11 na rasporedu je 28. svibnja u zagrebačkoj Areni. U kavez se vraća ponajveći srpski talent Marko Bojković (21 godina, 3-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Marko Bojković vs Luka Giorgadze

Bojković vs. Irisbiev

Nije se borio od 26. ožujka prošle godine i pobjede sudačkom odlukom na FNC-u 5 u Zaboku protiv Gruzijca Luke Giorgadzea. Imao je problema s ozljedom koljena. Protivnik u Zagrebu bit će mu belgijski Čečen Šamil Irisbiev (25, 4-1). Bore se do 70 kg.

Vrtačić vs. Roos

U Areni se bori i hrvatski MMA borac Andi Vrtačić (28, 4-1-0). Pulskom srednjašu protivnik će biti Šveđanin Robin Roos (5-3). Roos ima i više od 20 amaterskih borbi. Kao i Andi, preferira stand-up borbu. Svih pet pobjeda ostvario je nokautom ili tehničkim nokautom.

Vrtačić je posljednju borbu odradio 17. ožujka. Pod okriljem poljskog KSW-a nokautom u drugoj rundi pobijedio je domaćeg borca Mateusza Janura. Vrtačić trenira u pulskom Trojanu kod Zelga Galešića, a inače radi kao vatrogasac.

Pejić vs. Jason

Drugu pobjedu pod okriljem spomenute organizacije u drugom nastupu tražit će Filip Pejić (16-7-2).

Protivnik će mu u kategoriji do 70 kg biti Rony Jason (15-5), bivši UFC borac. Brazilac se borio na FNC-u 5 u Zaboku u ožujku 2022. za pojas u perolakoj kategoriji (-66 kg), ali je na bodove izgubio od Daniela Bažanta.

Jasonu od Zaboka nije ulazio u kavez. Ima crni pojas u BJJ-u, ali ne bježi od borbe na nogama, a baš je u tom segmentu izuzetno potkovan Pejić.

Pejić, 30-godišnji borac iz Dubrave, posljednju je borbu odradio na FNC 9 priredbi u Sisku krajem prosinca prošle godine. U glavnoj borbi večeri tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je talentiranog i neugodnog Brazilca Marcosa Viniciusa Costu.

Trušček vs. Kisič

Ivica Trušček (42-37) u kavez će s Austrijancem Markom Kisičem (8-3). Kisič se fanovima FNC-a predstavio u prosincu, kad je u Sisku tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Milakovića.

Trušček je posljednju borbu odradio u studenom na FNC-u u dvorani Sutinska vrela i pobijedio nokautom u prvoj rundi Peruška.

Bažant vs. Barton

Pojas u perolakoj kategoriji (-66 kg) brani Daniel Bažant (7-4) iz pulskog Trojana. Protivnik će mu biti Englez Jordan 'The Lord' Barton (7-3-1).

Barton dolazi iz Bellatora, ponajbolje svjetske MMA organizacije. Bažant i Barton trebali su se boriti 3. ožujka na FNC-ovoj priredbi u Ljubuškom, ali engleski se borac ozlijedio.

Obojica preferiraju stojku. Barton je više od 50 posto pobjeda ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. Bažant je dugi niz godina trenirao boks, bio i u reprezentaciji.

Bažant je prvak perolake kategorije FNC-a postao u ožujku prošle godine, kad je na priredbi FNC 5 u Zaboku jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Brazilca Ronyja Jasona, bivšeg UFC borca. Borac rođen u Splitu, ali odrastao u Istri, postao je prvi FNC-ov prvak u povijesti.

Pojas je obranio u rujnu iste godine. Na FNC-u 7 u pulskoj Areni u sunaslovnoj borbi večeri tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio je Brazilca Iurija Alcantaru, također bivšeg UFC borca. 

Posljednju borbu Bažant je odradio krajem studenog prošle godine. Nastupio je pod okriljem Cage Warriorsa, organizacije u kojoj se svojevremeno borio i Conor McGregor, te podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Morgana Charrierea. Francuz je bio prvak Cage Warriorsa, a Bažant je pružio sjajan otpor ako znamo da je za meč saznao tri tjedna prije.

Ishii vs. Eduardo

Ishii je 2008. osvojio zlatnu medalju na OI-ju u judu (+100 kg). Potom se okrenuo mješovitoj borbi. Borio se protiv Mirka Filipovića i dvaput izgubio pa je otišao trenirati kod njega i zaljubio se u Lijepu Našu.

Državljanstvo je dobio 2019. Carlos Eduardo borio se 2008. protiv Jona Jonesa, možda i najboljeg borca svih vremena, te izgubio nokautom u trećoj rundi.

Carlos Eduardo borio se u travnju 2021. pod okriljem ACA promocije s našim Goranom Reljićem, bivšim UFC borcem, te izgubio podijeljenom sudačkom odlukom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše