To je to što me zanima!

Forbes: Deset najbogatijih olimpijaca u Pekingu

Forbes je izradio listu 10 najbogatijih sportaša sudionika Olimpijade u Pekingu. Prvi je i košarkaš Kobe Bryant sa zaradom od 24,5 mil. € godišnje
Vidi originalni članak

Pierre de Coubertin, osnivač Olimpijskog pokreta, imao je namjeru da se na njegovim Igrama natječu sportaši-amateri koji svoj talent neće unovčavati.
Na Olimpijskim igrama u Pekingu, međutim, sudjelovat će mnogo milijunaša, od kojih će si većina samim sudjelovanjem podići cijenu.
Američki ekonomski magazin Forbes izradio je listu od deset najbogatijih sportaša sudionika Olimpijskih igara u Pekingu. Među njima je, interesantno, najviše košarkaša, njih čak sedmorica. Od tog broja na Amerikance otpadaju četiri olimpijska reprezentativca.
Među deset najbogatijih dvoje je tenisača, a Marija Šarapova jedina je žena na popisu. Konačno, listu zaključuje brazilski nogometaš Ronaldinho.
Forbes je kao polaznu osnovicu uzeo godišnju zaradu. Kod najbogatijeg, Kobea Bryanta, u obzir je uzeta i godišnja plaća i sponzorski ugovori. Kod nekih, poput europskih košarkaških velikana Dirka Nowitzkog i Paua Gasola, sponzorski ugovori nisu ukalkulirani.
Također, na popis je stavljen Nowitzki premda uopće nije sigurno da će njemačka košarkaška reprezentacija sudjelovati na Igrama.


DESET NAJBOGATIJIH SPORTAŠA (GODIŠNJA ZARADA):

1. Kobe Bryant 24.5 milijuna eura
2. LeBron James 23.8
3. Ronaldinho 23.2
4. Roger Federer 22
5. Yao Ming 17.6
6. Dwyane Wade 16.9
7. Marija Šarapova 16.3
8. Dirk Nowitzki 15.7
9. Jason Kidd 12.5
10. Pau Gasol 9.4

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare