To je to što me zanima!

Forlan golom u produžetku odveo Atletico do trofeja!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Atletico Madrid osvojio je Europsku ligu pobjedom nad Fulhamom u finalu. Presudio je Urugvajac Diego Forlan i to golom u 116. minuti utakmice...
Vidi originalni članak

Napravili smo toliko dobroga do ovog finala, no ako izgubimo, završit ćemo ovo natjecanje u suzama, rekao je trener engleskog Fulhama Roy Hodgson uoči finala Europske lige protiv Atletico Madrida u Hamburgu.
I tako je Fulham i završio natjecanje, u suzama. Diego Forlan je u drugom produžetku, nakon što je regularni dio završio 1-1, u 116. minuti zabio za 2-1. Sjajni urugvajski napadač tako je samo četiri minute prije dramatičnog izvođenja penala svojoj momčadi donio trofej Europske lige. Fulham nikad u povijesti nije došao ovako daleko u dva najjača europska natjecanja (Liga prvaka, Kup Uefa, odnosno današnja Europska liga). Atletico Madrid nije prošao u skupini Lige prvaka, u španjolskom prvenstvu odigrali su razočaravajuće pa mu je Europska liga došla kao 'utješna nagrada'. Ali kakva 'utješna nagrada', velika kao kuća.
Fantastično finale odigrale su ove dvije momčadi na Nordbank Areni u Hamburgu. Urugvajski napadač Diego Forlan zabio je za vodstvo Atletica nakon što se sjajno snašao u 16 metara. Reyes je pucao, a Forlan samo podmetnuo nogu. Međutim, nije se dugo čekalo na odgovor Engleza. Sjajnim volejom Davies sve vraća na početak. Prvo poluvrijeme završilo je 1-1.
U drugom je bolje krenula engleska momčad. Imao je Fulham nekoliko šansi, ali sjajni golman De Gea spasio je Španjolce. Atletico Madrid je odgovorio preko Reyesa i Forlana, ali mreže su u drugom dijelu mirovale. Otišlo se u produžetke.
I kad su se u oba stožera već pripremali za penale, odlučivali tko će pucati, Atleticu se 'ukazao' Diego Forlan i golom pred kraj drugog produžetka klubu donio prvi trofej nakon 49 godina.

EUROPSKA LIGA, FINALE:

ATLETICO MADRID - FULHAM 2-1 (Forlan 32, 116 /Davies 37)

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Dakox 12.05.2010.

    Bravo, cestitke.

  • ciLa 12.05.2010.

    Atletico ima stvarno odličnu momčad, šteta što u prvenstvu nisu puno bolji...svaka im dala na osvajanju Euro lige...isto tako Fulhamu i pogotovo njihovom treneru koji je posložio momčad koja možda nema toliko kvalitetne igrače ali je oni od ovih igrača uspio izvuči maximum i spojiti u jednu nezgodnu ekipu...

  • krišpo 12.05.2010.

    Jeste vidjeli kako ljudi trce u 115 minuti?HM,NESTO KAO NASA LIGA,HEHE

Komentiraj...
Vidi sve komentare