To je to što me zanima!

Formula 1 na stazi posutoj hrđavim čavlima i zmijama...

Tri dana uoči VN Južne Koreje staza nije spremna. U šetnji stazom, Sebastian Vettel u asfaltu je pronašao dugački hrđavi čavao, a reporter Bilda zmijurinu
Vidi originalni članak

Radnici užurbano postavljaju oznake uz stazu, nekolicina njih prljavštinu boji u zeleno da bi iz daljine izgledala kao travnata površina, a vojnici spajaju montažne tribine na kojima još nedostaju stube. Nedostaje i velik dio tribina. Niti dva dana uoči Velike nagrade Južne Koreje staza u Yeongamu još je veliko gradilište. 

Sebastian Vettel u četvrtak se prošetao novom stazom. Njemački vozač iz momčadi Red Bulla kratko je zastao, sagnuo se i iz asfalta isčupao dugački hrđavi čavao! Da je tijekom utrke bolidom prešao preko čavla, sigurno bi izletio sa staze i zabio se u zaštitni zid.

Nakon tog na inspekciju staze krenuo je i reporter Bilda Frank Schenider. On je u 12. zavoju naišao na zmiju! Sudeći prema fotografiji, zmija je dugačka više od metra.

Bolidi će stazom prvi put projuriti tijekom sutrašnjeg slobodnog treninga. Korejci su asfalt postavili doslovce u posljednji trenutak. Unatoč brojnim bagerima i mješalicama izgleda čvrsto i ravno, ali nitko ne zna hoće li se raspuknuti nakon što preko njega pređu jurilice iz Formule 1 sa svojih 750 konjskih snaga. Zbog nemogućih uvjeta na južnokorejskoj stazi vozači još razmišljaju o štrajku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare