To je to što me zanima!

Fortuna ušla u prvu ligu: Kaos navijača skoro pokvario slavlje

Do Fortunine promocije u prvu Bundesligu ostala je samo minuta nakon čega su navijači uletjeli na teren i počeli slaviti. Utakmica je bila prekinuta na 20 minuta
Vidi originalni članak

Nogometaši Fortune Düsseldorf u kaotičnim uvjetima na svom stadionu izborili su plasman u prvu Bundesligu nakon punih 15 godina! Fortuna je u uzvratnoj utakmici finalnog doigravanja odigrala 2-2 s berlinskom Herthom te izborila najviši rang prvi put nakon 1997. jer su u prvom susretu slavili u Berlinu 2-1.

Sam tijek susreta pao je u drugi plan nakon što su Fortunini navijači napravili prekid i umalo pokvarili slavlje svoje momčadi. Stadion je prvi put eruptirao u 59. minuti nakon što je Fortuna preko Jovanovića povela 2-1. Na travnjak je doletjelo nebrojeno mnogo baklji i dimnih bombi što je izazvao manji prekid.

No pravi kaos tek je uslijedio nakon što su samo minutu prije kraja utakmice navijači Fortune u masovnom pohodu opkolili travnjak kako bi proslavili promociju u prvu ligu. Sudac Wolfgang Stark morao je prekinuti utakmicu, a igrači Herthe iz protesta su se povukli u tunel tražeći da se utakmica ponovi.

Nakon 20-minutnog prekida utakmica se nastavila kod rezultata 2-2, a nakon preostale dvije minute produžetka, sudac je označio kraj nakon čak dva i pol sata utakmice, a slavlje se moglo nastaviti ponovnom invazijom na teren.

Doigravanje za Bundesligu, uzvrat:

Fortuna Düsseldorf - Hertha 2-2 (Beister 1, Jovanović 59 / Ben-Hatira 22, Raffael 85),

Fortuna izborila Bundesligu ukupnim rezultatom 4-3

Idi na 24sata

Komentari 29

  • svi-smo-isti 16.05.2012.

    Nebi bilo lose da i Hajduk ispane u drugu ligu, imali bi onda sta slavit kad se budu vracali!

  • milorad18 16.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • njonjo 16.05.2012.

    Ovdje se pise o NAVIJACIMA Fortune koji su napravili bakljadu i prekinuli utakmicu, a da se to dogodilo BBB-ma, Torcidi ili drugoj nasoj navijackoj skupini onda bi pisali da su kriminalci i banditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare