To je to što me zanima!

Franck Guela trebao bi zbog uvreda tužiti Dinamo

Dinamova uprava napravila je čitav niz kaznenih propusta i uz spretnog odvjetnika Guela može izvući odštetu, kaže predsjednik HHO-a Ivo Banac
Vidi originalni članak

Franck Manga Guela, tamnoputi igrač Dinama, čeka razgovor sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem. Nakon što mu je suigrač Ante Tomić na treningu, kako kaže Guela, rekao: 'Tko te j... crnčugo’, ovaj je igrač u nemilosti trenera. I to sve jer je Guela slučajno ogrebao njegov Polo i sam ponudio platiti popravak.
- Imam ugovor na još tri godine i čekam da me Dinamovi čelnici pozovu na razgovor - kaže Guela. Tomićev rasistički ispad ‘zgrozio’ je velik broj Dinamovih navijača, na forumima osuđuju takvo ponašanje, a zgrožen je bio i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, dr. Ivo Banac.
- Sramota. Za svaku osudu. Sama izjava je kažnjiva, ali očekujem da reagira i Dinamova uprava - rekao je Banac. Reagirala je. Potjerala Guelu iz kluba.
- Čekajte, šalite se? Pa, to je nevjerojatno. Dinamova uprava treba se očitovati. Mislim da uz spretnog odvjetnika Guela može izvući dobru odštetu. Sport treba zbližavati ljude, a ovo što je napravio Dinamov igrač je suprotno - kaže Banac. Oglasio se i Guelin menadžer Eleftherios Spirodopoulos.
- Samo malo. Idemo prvo sjesti sa Zoranom Mamićem, porazgovarati, a onda ću vam reći sve u detalje. Sve što je bilo i što će biti. Koga ću sve kontaktirati, kome se obratiti. Strpite se još dan, dva - rekao je Guelin menadžer.

UEFA: TO JE STVAR NACIONALNOG SAVEZA

U Uefi, europskoj nogomentoj federaciji, odlučili su izbaciti rasizam iz nogometa pod svaku cijenu. Kazne za prijestupnike bit će visoke i rigorozne.
- Još nam se nitko nije javio u vezi tog slučaja. To je stvar hrvatskog nogometnog saveza. Ne poduzmu li oni ništa, poduzet ćemo mi - stav je Uefe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nogometas05 21.08.2008.

    Tomic je jedan od najlosijih igraca koji su ikad igrali u Hnl-u a kamoli Dinamu-ona izjava je neoprostiva-rasistu usrani idi u Lazio cisti tribine kad si toliki seljak!Sto se Guele tice nije odigrao nista posebno ali nije bas dobio ni sanse ali kad sam jucer cuo da ce sljedecih 6 mjeseci odmarat od nogometa onda ipak u pitanje dolaze i njegove kvalitete a i opcenito zelja za igrom kao i potreba za lovom-ocito je financijski neovisan pa ga sve ovo toliko i ne brine osim uvreda..Ali opet cu ponoviti-riba smrdi od glave a na vrhu je nazalost puran Ivankovic koji vidjeli ste svi vi nedavno pojma nema!!!Prvo njega treba maknuti u paketu sa Tomićem!!!

  • verdax 21.08.2008.

    Tomiću ti si crnčuga u duši, sram te bilo!!!

  • JoleSB 20.08.2008.

    Ej samo vi iz HHO-a nemojte srat,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare