To je to što me zanima!

Francuska prošla s 4 boda: 'Nas bi i curice pobijedile'

Košarkaši Francuske pobijedili su Rusiju 69-64 i s maksimalnim uspjehom prošli u drugi krug. Ruski izbornik kritičan je prema svojim igračima
Vidi originalni članak

Petnaest francuskih koševa protiv Rusa zabilo je - devet igrača. Za preostala 54 pobrinuo se trojac iz NBA lige, Tony Parker, Boris Diaw i Ronny Turiaf. I bilo je to dovoljno Francuzima da dobiju i treću utakmicu u skupine te prenesu četiri boda u drugi krug. Upali su na Eurobasket u posljednjem vlaku, samo koji dan prije nego je turnir počeo. Tri utakmice i tri pobjede kasnije prometnuli su se u jednog od najozbiljnijih favorita za medalju.
- Ovo je bila naša najbolja utakmica dosad. Obrana je i dosad bila dobra, no odigrali smo puno bolje napadački - rekao je francuski izbornik Vincent Collet nakon utakmice u kojoj je njegova momčad zabila 69 koševa. No i to je dovoljno kad primiš 64. Rusi bez Kiriljenka, Holdena i Hrjape puno rade, ali kvalitete im dramatično nedostaje. Dobili su Latviju i igrat će u drugom krugu, ali nije to ona Rusija.
- Zapravo je nevjerojatno da smo ovo izgubili samo pet razlike. S ovakvom igrom protiv nas su favoriti i ženske momčadi. Ali barem smo pokazali da nismo momčad koja odustaje - kaže David Blatt.
U drugoj utakmici skupine B Njemačka je izgubila šest razlike od Latvije 68-62, no plasirala se u skupinu H gdje će igrati i Hrvatska. Njemačka je do posljednje sekunde proživljavala dramu. Latvija bi se plasirala dalje da je pobijedila osam ili više razlike. Ovako iz skupine B prolaze Francuska, Rusija i Njemačka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare