To je to što me zanima!

Francuzi drhte: 'Elf' je posebno ubojit protiv domaćina turnira

Prije dvije godine, Njemačka je ponizila Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva. Da su najnepoželjniji mogući gosti, sugerira činjenica kako su u 6 od 7 polufinala protiv domaćina pobijedili
Vidi originalni članak

Igrati protiv Nijemaca ni u kojem trenutku nije poželjno, pa makar se radilo i o prijateljskoj utakmici. Znaju to najbolje Talijani koji su krajem ožujka u pripremnoj utakmici stradali rezultatom 4-1 protiv 'elfa', a sol na ranu aktualni svjetski prvaci posuli su im prije tri dana u Bordeauxu poslije epske bitke.

Po lošem ih pamti još jedna nogometna velesila. Prije dvije godine, Njemačka je u svakom nogometnom pogledu ponizila Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva. Da su najnepoželjniji mogući gosti, sugerira činjenica kako su u 6 od 7 polufinala protiv domaćina pobijedili. 

  • SP 1958: 1-3 poraz protiv Švedske
  • EP 1972: 2-1 pobjeda protiv Belgije
  • EP 1976: 4-2 pobjeda protiv Jugoslavije nakon produžetaka
  • EP 1992: 3-2 pobjeda protiv Švedske
  • EP 1996: 6-5 pobjeda nakon boljeg izvođenja penala protiv Engleske
  • SP 2002: 1-0 pobjeda protiv Južne Koreje
  • SP 2014: 7-1 pobjeda protiv Brazila

Dakle, niti malo ohrabrujuće informacije za 'tricolore' uoči polufinalnog ogleda koji se igra u četvrtak na Velodromeu u Marseilleu od 21 sat.

Posljednju utakmicu Francuska i Njemačka odigrale su 13. studenog prošle godine, a slavili su Francuzi 2-0 golovima Girouda i Gignaca. Bio je to prijateljski meč, dok je zadnja pobjeda na velikim natjecanjima u vlasništvu reprezentacije Joachima Lowa. 

Riječ je o četvrtzavršnici Mundijala, Nijemci su izbacili Francuze u pohodu na svjetski tron 2014. u Brazilu golom Matsa Hummelsa u 13. minuti. Na veliku nesreću Nijemaca, baš njega nema u polufinalu zbog suspenzije.

Polufinalna bilanca je sljedeća: Organizatori turnira 1 - 6 Njemačka

Francuzi će pokušati ublažiti negativan skor.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kapo 05.07.2016.

    Treba biti realan i pričekati utakmicu pa viditi.. Naime pi meni ni jedni ni drugi ne briljiraju na ovome prvenstvu i sve je otvoreno!

  • Sterika 05.07.2016.

    mogla bi bit slicna situacija kao u brazilu, francuzi pokazuju blijede igre, cak su i protiv islanda imali dosta mana (iako je rezultat na njihovoj strani) dok mi se cini da njemci igraju koliko im treba i da zatreba da ce odigrat uvik bolje od drugih i jos su izbacili talijane, vladare knock out utakmica koje je nekad nemoguce izbacit ni da svi igraci odigraju najbolju utakmicu karijere

  • komentator__Luka 05.07.2016.

    nadam se da će ih njemci razbit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare