To je to što me zanima!

Francuzi šokirani: U našem se hotelu turisti prešetavaju bez maski, a neki su i u kupaćem!

Ovo jednostavno nije prihvatljivo, rekao je francuski izbornik Guillaume Gille nakon što je zajedno sa reprezentacijom u hotelu u Szegedu zatekao turiste koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na prvi krug Europskog prvenstva iz Osijeka u Szeged, a prvu utakmicu 'kauboji' igraju u četvrtak od 20.30 protiv Francuske. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Velik broj novinara otkazao je put za Mađarsku i Slovačku zbog rigoroznih mjera koje provode lokalni organizatori i EHF, a testirati se mora svakodnevno bez obzira igraju li se utakmice taj dan ili ne. 

Prema pisanjima L'Equipea, francuski reprezentativci koji su se posljednja dva tjedna pripremali u uvjetima izolacije kako bi se spriječila potencijalna zaraza od korona virusa, u hotelu, odnosno prostorijama koje koriste i sudionici Eura 2022., zatekli su turiste bez maski. 

- Neki ljudi bili su i u kupaćim kostimima. U takvoj situaciji teško ćemo izbjeći pozitivne slučajeve i ne znam je li ovo odraz poštovanja prema igračima koji su dali sve kako bi sudjelovali na ovom natjecanju - rekao je francuski golman Vincent Gerard.

- Ovo jednostavno nije prihvatljivo - rekao je francuski izbornik Guillaume Gille. 

Francuska delegacija cijeli slučaj prijavila je glavnom tajniku EHF-a Martinu Hausleitneru. 

Kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Čupić (35) naglasio je kako su spremni iako su u Mađarsku stigli bez Duvnjaka koji je ostao zbog ozljede leđa te Cindrića koji je i dalje pozitivan na koronu. 

- Bilo tko od ta dva igrača, kad god dođu, bit će nam od velike pomoći.  Na otvaranju odmah Francuzi, olimpijski pobjednici, osvajali su sve živo. Reprezentacija koja uvijek ide na zlato, koja ne počinje turnir od prvog kola, oni se spremaju za polufinala i finala, ali mi trebamo ići utakmicu po utakmicu. Ravnopravno odigrati i naravno da želimo bodove protiv njih. Srbi imaju najviše problema s covidom, ali digli su se i jako su težak rival. Vjerujem da možemo iz te dvije utakmice napraviti dobar rezultat i zamah za drugi krug - kazao je Čupić. 

Nakon Francuske, Hrvatsku u subotu od 20.30 čeka dvoboj sa Srbijom. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • njonjoooo 13.01.2022.

    Ma Gobac ce ti srediti nebrinem se ja .😁

  • DeGogi se vratija 12.01.2022.

    Bolje da nose kupaci bez maske nego obrnuto a i mozda su to nudisti koji masku nose dolje

  • JayJayOkocha 12.01.2022.

    živjeli mi antivakseri

Komentiraj...
Vidi sve komentare