To je to što me zanima!

Španjolci se poigrali s Turcima: Protiv Hrvatske za prvo mjesto

Turan Arda svađao se sa svojim navijačima, Turci su čekali kraj utakmice, a Španjolci se čuvali za duel protiv Hrvatske. Utakmica u Bordeauxu odlučit će osvajača skupine
Vidi originalni članak

Kompletirano je drugo kolo u našoj skupini D u kojem su Španjolci bez većih problema slomili Turke uvjerljivim rezultatom 3-0 u Nici. Time su Španjolci izborili put u daljnju fazu turnira, a ujedno i nastavili fantastičan obrambeni niz.

Naime, 'furija' je primila samo jedan gol u posljednjih 18 sati i 18 minuta igre na Europskim prvenstvima.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque nije ništa mijenjao uoči ove utakmice, na teren je poslao identičnu jedanaestoricu kao i protiv Češke. U toj je utakmici 'furiji' nedostajala pravilna završnica, međutim, večeras to nije bio slučaj.

Alvaro Morata zabio je dva gola, Nolito pak dodao jedan za sigurna tri boda.

Morata i Nolito u tri minute slomili slabašne Turke

Očekivala se jednosmjerna utakmica uz visok posjed Španjolaca i upravo to se i dogodilo. Prvih pola sata 'furija' je kontrolirala zbivanja na terenu pa je bilo pitanje vremena u kojem će trenutku 'probiti' Babacana.

To se dogodilo u 34. minuti. Nolito je fino pronašao Moratu koji se našao u dobroj situaciji u protivničkom kaznenom prostoru. Glavom je realizirao stopostotnu šansu za vodstvo. 

Tri minute kasnije, Nolito finišira utakmicu. Novi kiks Mehmeta Topala iskorištava Celtino krilo na asistenciju Fabregasa i Španjolci imaju uvjerljivu prednost.

Potpuni krah Terimove 'vojske'

Turci su bez ikakvog žara nastavili poslije tog gola, što su Španjolci odmah kapitalizirali u drugoj minuti drugog poluvremena. Jordi Alba pronašao je Moratu, a napadač Juventusa nije imao problema pri realizaciji. 

Kasnije se Turan Arda svađao sa svojim navijačima, Turci su čekali kraj utakmice, a Španjolci se čuvali za duel protiv Hrvatske. Utakmica u Bordeauxu odlučit će osvajača skupine, a Hrvatskoj su potrebna tri boda za takav uspjeh.

Igrač utakmice: Andres Iniesta

Barcin genijalac bio je ponovo glavna pokretačka snaga 'furije', pa je izabran igračem utakmice, unatoč dva postignuta gola Alvara Morate.

Skupina D

  • Španjolska - Turska 3-0 (Morata 34', 48', Nolito 37')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 19

  • nikluk20 18.06.2016.

    i sada česi zdrmaju turke, a mi izgubimo od španjolske i pa pa doma....strašno....ono jučer je bila savršena prilika i propustili smo je zbog šačice huligana retarda i izbornika koji nezna mijenjati...

  • Gunersss_ 18.06.2016.

    Sve u svemu,jucer sam ubit nekoga htio.. samo kad vidis da nam pobjeda protiv ceha ne bi puno znacila,jer je spanjolska ubila tursku i imala bi svejedno bolju gol razliku i morali bi ju dobit,ako zelimo bit prvi! Sve u svemu,valjda ce se nasi oporavit od onoga debilizma jucer,vjerujem da hoce.. Prolazimo skupinu sigurno,samo pitanje sa kojeg mjesta,a onda slijede show utakmice!

  • Ivan Prepelec 18.06.2016.

    idemo po pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare