Obavijesti

Sport

Komentari 19

Španjolci se poigrali s Turcima: Protiv Hrvatske za prvo mjesto

Španjolci se poigrali s Turcima: Protiv Hrvatske za prvo mjesto
6

Turan Arda svađao se sa svojim navijačima, Turci su čekali kraj utakmice, a Španjolci se čuvali za duel protiv Hrvatske. Utakmica u Bordeauxu odlučit će osvajača skupine

VIDEO

Kompletirano je drugo kolo u našoj skupini D u kojem su Španjolci bez većih problema slomili Turke uvjerljivim rezultatom 3-0 u Nici. Time su Španjolci izborili put u daljnju fazu turnira, a ujedno i nastavili fantastičan obrambeni niz.

Naime, 'furija' je primila samo jedan gol u posljednjih 18 sati i 18 minuta igre na Europskim prvenstvima.

Španjolski izbornik Vicente del Bosque nije ništa mijenjao uoči ove utakmice, na teren je poslao identičnu jedanaestoricu kao i protiv Češke. U toj je utakmici 'furiji' nedostajala pravilna završnica, međutim, večeras to nije bio slučaj.

Alvaro Morata zabio je dva gola, Nolito pak dodao jedan za sigurna tri boda.

Morata i Nolito u tri minute slomili slabašne Turke

Očekivala se jednosmjerna utakmica uz visok posjed Španjolaca i upravo to se i dogodilo. Prvih pola sata 'furija' je kontrolirala zbivanja na terenu pa je bilo pitanje vremena u kojem će trenutku 'probiti' Babacana.

To se dogodilo u 34. minuti. Nolito je fino pronašao Moratu koji se našao u dobroj situaciji u protivničkom kaznenom prostoru. Glavom je realizirao stopostotnu šansu za vodstvo. 

Spain v Turkey - EURO 2016 - Group D

Tri minute kasnije, Nolito finišira utakmicu. Novi kiks Mehmeta Topala iskorištava Celtino krilo na asistenciju Fabregasa i Španjolci imaju uvjerljivu prednost.

Potpuni krah Terimove 'vojske'

Turci su bez ikakvog žara nastavili poslije tog gola, što su Španjolci odmah kapitalizirali u drugoj minuti drugog poluvremena. Jordi Alba pronašao je Moratu, a napadač Juventusa nije imao problema pri realizaciji. 

Kasnije se Turan Arda svađao sa svojim navijačima, Turci su čekali kraj utakmice, a Španjolci se čuvali za duel protiv Hrvatske. Utakmica u Bordeauxu odlučit će osvajača skupine, a Hrvatskoj su potrebna tri boda za takav uspjeh.

Spain v Turkey - EURO 2016 - Group D

Igrač utakmice: Andres Iniesta

Barcin genijalac bio je ponovo glavna pokretačka snaga 'furije', pa je izabran igračem utakmice, unatoč dva postignuta gola Alvara Morate.

Skupina D

  • Španjolska - Turska 3-0 (Morata 34', 48', Nolito 37')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna