To je to što me zanima!

Futacs: Zdrav sam i spreman, opet sam igrač kakav sam bio

Ponuda iz Izraela? Čitao sam o tome, ali ne uzbuđujem se. Prerastao sam lige poput Izraela i Turske. Ako odem iz Hajduka, to mora biti neka jača liga, rekao je Futacs
Vidi originalni članak

Nakon što je Marko Futacs postigao četvrti gol u pripremnoj utakmici protiv Trenčina i uhvatio se za koljeno, svi su na klupi Hajduka protrnuli. 'Nije mu valjda opet nastradalo koljeno kao na prijateljskoj utakmici prošloga ljeta u Sinju', zapitali su se odmah, no na sreću mogli su odahnuti, s koljenom je sve u redu i od Marka mogu očekivati da nastavi zabijati i na proljeće.

- Očekujem i ja od sebe i kluba puno toga dobroga. Prije svega da odigramo puno bolje nego na jesen, da skupimo puno više bodova, ali i da postignem puno više golova - otkrio nam je mađarski napadač i dodao: 

- U prvom dijelu postigao sam 10 golova, od toga 7 prvenstvenih, a plan za sezonu bi trebao biti barem još toliko. S obzirom da igramo samo prvenstvene oglede, minimum koji od sebe očekujem je 15 golova, pogotovo jer kod novog trenera igramo napadački - otvoreno najavljuje Futacs, koji je napokon pun optimizma.

- Nakon što sam zbog operacije i ozljede propustio zimske i ljetne pripreme prošle sezone, sada sam opet zdrav i spreman. Od prvog dana sam s momčadi, odradio sam sve treninge, skinuo sam i dosta kilograma, puno više mogu trčati i sudjelovati u igri, i to mi daje samopouzdanje da mogu napraviti još korak naprijed u odnosu na prošlu polusezonu. Osjećam da sam opet igrač kakav sam nekad bio.

A bio je itekako dobar igrač, i to u Premiershipu, jednoj od najjačih liga na svijetu. Hoće li biti opet, ovisit će i o njemu, ali i o Hajduku i njegovim planovima. Hajduk će se tijekom proljeća pripremati za narednu sezonu i pokušaj proboja u Europsku ligu. S Markom ili bez njega, pitanje je koje je za sada bez odgovora.

- Tu sam, na raspolaganju sam klubu, imam ugovor i ako me žele, nema razloga da ne ostanem još jednu sezonu. Meni je važno da sam sretan, a u Splitu sam stvarno sretan. Liga je dobra, klub napreduje iz dana u dan u svakom pogledu, ljudi u klubu rade za nas sve što nam treba, puno stvari se mijenja, na tome smo im zahvalni i moramo im uzvratiti. Naravno, privilegija je i živjeti u Splitu, kćer Mia i supruga Gitta uživaju jer je grad stvarno prekrasan, a na pola gostujućih utakmica otac iz Budimpešte može doći za svega par sati - pojasnio je Futacs, za kojeg je nedavno stigla ponuda iz Izraela. 

- Čitao sam u novinama o tome, no nisam se pretjerano uzbudio. Smatram da sam prerastao lige poput Turske i Izraela, ako jednom odem iz Hajduka, to mora biti neka puno jača sredina.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Futacs 01.02.2017.

    2009. – 2011. 2010. – 2011. 2011. – 2012. 2012. – 2014. 2013. 2013. – 2014. 2014. – 2016. 2016. – Werder Bremen II → Ingolstadt 04 (posudba) Portsmouth Leicester City → Blackpool (posudba) → Diósgyőri (posudba) Mersin İdmanyurdu Hajduk Split 13 (3) 23 (2) 29 (5) 9 (1) 4 (0) 22 (9) 30 (4) 12 (5)

  • POTPEC 01.02.2017.

    Nek ti je s srićom i ostvarilo ti se šta želiš duplo.

  • gjcezar 01.02.2017.

    "A bio je itekako dobar igrač, i to u Premiershipu, jednoj od najjačih liga na svijetu." Hahahaha! Kako vas novinari nije sram ovakve lazi pisati??? Pa kaj vi mislite da smo mi kreteni i ne znamo provjeriti? Minute taj covjek nije odigrao u Premiershipu! Minute! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare