To je to što me zanima!

Futsalaši doznali suparnika u dodatnim kvalifikacijama za SP

Hrvatska je izvukla Poljsku. Prva utakmica playoffa igra se 8. travnja u Poljskoj, a uzvrat 17. travnja u Hrvatskoj. Lokacije još nisu poznate, no špekulira se kako bi domaćinstvo trebao dobiti Zagreb
Vidi originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija doznala je suparnika u dodatnim kvalifikacijama za SP koji počinje u rujnu u Uzbekistanu.

Hrvatska je izvukla Poljsku. Prva utakmica playoffa igra se 8. travnja u Poljskoj, a uzvrat 17. travnja u Hrvatskoj. Lokacije još nisu poznate, no špekulira se kako bi domaćinstvo, što se utakmice u Hrvatskoj tiče, trebao dobiti Zagreb, odnosno kultni Dom Dražena Petrovića.

Reprezentacija Poljske je tešku kvalifikacijsku skupinu s Ukrajinom, Srbijom i Belgijom završila na drugom mjestu s dva boda manje od Ukrajine. Krenulo je loše, na domaćem parketu Poljaci su izgubili od Srbije 2-1, no potom su u Mađarskoj priredili iznenađenje i svladali "domaćina" Ukrajinu 3-2.

Poljaci su se lagano obračunali s Belgijcima, u dvije utakmice zabili su im 10 komada, a ključna je bila pobjeda u Zrenjaninu u pretposljednjem kolu, kad su s 4-2 svladali Srbiju i izbacili "orlove" iz konkurencije za plasman na SP.

U posljednjem kolu trebao im je bod na domaćem parketu protiv Ukrajine za direktan plasman u Uzbekistan, ali gosti su zahvaljujući sjajnom prvom dijelu (4-0) na kraju slavili s 5-3. Sad Poljska ima "popravni" protiv Hrvatske.

S Poljskom smo se susreli i na posljednjem Euru. Hrvatska je slavila s 3-1 na otvaranju turnira, ali nije uspjela proći grupu. Bolje su bile Rusija i Slovačka.

Plasman na Svjetsko prvenstvo za sad su, osim Uzbekistana, izborili Portugal, Španjolska, Francuska, Ukrajina i Kazahstan te prvak Oceanije - Novi Zeland. Sudjelovat će 24 reprezentacije, njih sedam iz Europe. Hrvatska lovi svoj drugi plasman na Svjetsko prvenstvo, prvi nakon Gvatemale 2000. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare