To je to što me zanima!

Gasol zaigrao za Barcu nakon 20 godina! I samo 13 minuta bilo dovoljno da pokaže klasu

Legendarni Pau Gasol je za 13 minuta igre zabio devet koševa i skupio četiri skoka u porazu od Bayerna (82-72). Ovo mu je bila prva utakmica nakon dvije godine
Vidi originalni članak

Prije više od mjesec dana i službeno se vratio u Barcelonu nakon 20 godina, a u petak navečer je i debitirao u novom mandatu!

Pau Gasol (40) opet je na sebe navukao crveno-plavi dres i na parketu proveo 13 minuta u porazu Barce od Bayerna (82-72) u posljednjem, 34. kolu regularnog dijela Eurolige. 

Barcelona je već odavno osigurala prvo mjesto uoči doigravanja pa nije bilo potrebe za jurcanjem, a kako je Pau Gasol posljednju utakmicu odigrao prije dvije godine, ovo je bila idealna prilika da osjeti parket i po prvi put nakon 20 godina zaigra za svoj najdraži klub. Šarunas Jasikevičius mu je dao 13 minuta, a legendarni Španjolac je bio sjajan. Zabio je devet koševa uz četiri skoka. I ta minimalna minutaža bila je dovoljna da pokaže klasu.

Jasno je da neće imati veliku minutažu do kraja sezone, što zbog svojih godina, što zbog neigranja i brojnih ozljeda s kojima se borio u posljednje vrijeme, ali i unatoč tome će biti od velike pomoći Barceloni u pohodu na naslove Eurolige i španjolske lige. Sama pojava ovakve veličine je dodatna motivacija za ostale igrače. Pa makar igrao i po nekoliko minuta.  Gasolu je ovo vjerojatno posljednja sezona u karijeri, a Barca je zapravo samo uvertira u ono što nas čeka krajem srpnja. Naime, njegova želja je zaigrati za Španjolsku na olimpijskim igrama u Tokiju, a onda se i oprostiti u španjolskom dresu. 

Bayern je s petim mjestom također osigurao doigravanje, a čak tri najbolja strijelca došla su iz redova Bavaraca. Reynolds je zabio 26, Baldwin 18, a Lučić 14. Kod Barcelone je najbolji bio Bolmaro koji je zabio 12. Za njemačku momčad igrao je i Leon Radošević koji je za 14 minuta igre zabio pet koševa uz tri skoka. 

Za Gasola je ovo bila posebno emotivna utakmica jer se vratio u klub u kojem je sve počelo. Pau je za svoj najdraži klub debitirao u sezoni 1998/1999 kada je skupio tri nastupa, a već sljedeće godine bio je bitan član katalonske momčadi. Osvojio je dva domaća prvenstva i jedan Kup, skupio ukupno 108 nastupa i zadržao se sve do 2001. godine kada je otišao u NBA ligu. 

Kada mu je bila 21 godina, Memphis Grizzliesi su ga izabrali kao trećeg picka na NBA Draftu. Tamo je igrao sve do 2008. godine kada je otišao u Lakerse gdje je sjajno surađivao s velikim Kobejem Bryantom. Zajedno su osvojili dva naslova, 2009. godine i 2010., a osim što su se sjajno razumijevali na terenu, postali su veliki prijatelji za cijeli život.

Daleko je od svog košarkaškog vrhunca, ali i ovakav Gasol će sigurno biti od neizmjerne pomoći Barceloni. Sa svojim bogatim iskustvom i nepresušnim znanjem mogao bi biti baš taj kotačić koji će Barceloni donijeti titule u svim natjecanjima. A onda se na kraju sezone oprostiti od košarke u dresu Španjolske...

A u njemu je ostavio ogroman trag. Osvojio je tri zlata, dva srebra i dvije bronce na europskim prvenstvima, jedno zlato na svjetskom prvenstvu te dva srebra i jednu broncu na olimpijskim igrama. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • RedDoor 10.04.2021.

    I da treba konačno nastati jedinstvena euroliga i eurokup po uzoru na nogomet, a ne privatne lige, koje su slabo praćene.

  • RedDoor 10.04.2021.

    Tko je najbolji Europljanin to ostaje otvoreno pitanje. Nowitzki je bio u klubu gdje je mogao pucati beskonačno po košu, dotle su 90-ih neki teško se mučili da bi ovi poslije bili cijenjeni.

  • Eminem91 10.04.2021.

    Najbolji evropljanin ikada

Komentiraj...
Vidi sve komentare