Obavijesti

Sport

Komentari 5

Gasol zaigrao za Barcu nakon 20 godina! I samo 13 minuta bilo dovoljno da pokaže klasu

Gasol zaigrao za Barcu nakon 20 godina! I samo 13 minuta bilo dovoljno da pokaže klasu

Legendarni Pau Gasol je za 13 minuta igre zabio devet koševa i skupio četiri skoka u porazu od Bayerna (82-72). Ovo mu je bila prva utakmica nakon dvije godine

VIDEO

Prije više od mjesec dana i službeno se vratio u Barcelonu nakon 20 godina, a u petak navečer je i debitirao u novom mandatu!

Pau Gasol (40) opet je na sebe navukao crveno-plavi dres i na parketu proveo 13 minuta u porazu Barce od Bayerna (82-72) u posljednjem, 34. kolu regularnog dijela Eurolige. 

Barcelona je već odavno osigurala prvo mjesto uoči doigravanja pa nije bilo potrebe za jurcanjem, a kako je Pau Gasol posljednju utakmicu odigrao prije dvije godine, ovo je bila idealna prilika da osjeti parket i po prvi put nakon 20 godina zaigra za svoj najdraži klub. Šarunas Jasikevičius mu je dao 13 minuta, a legendarni Španjolac je bio sjajan. Zabio je devet koševa uz četiri skoka. I ta minimalna minutaža bila je dovoljna da pokaže klasu.

(SP)SPAIN-BARCELONA-BASKETBALL-FC BARCELONA BASKETBALL-PAU GASOL

Jasno je da neće imati veliku minutažu do kraja sezone, što zbog svojih godina, što zbog neigranja i brojnih ozljeda s kojima se borio u posljednje vrijeme, ali i unatoč tome će biti od velike pomoći Barceloni u pohodu na naslove Eurolige i španjolske lige. Sama pojava ovakve veličine je dodatna motivacija za ostale igrače. Pa makar igrao i po nekoliko minuta.  Gasolu je ovo vjerojatno posljednja sezona u karijeri, a Barca je zapravo samo uvertira u ono što nas čeka krajem srpnja. Naime, njegova želja je zaigrati za Španjolsku na olimpijskim igrama u Tokiju, a onda se i oprostiti u španjolskom dresu. 

Bayern je s petim mjestom također osigurao doigravanje, a čak tri najbolja strijelca došla su iz redova Bavaraca. Reynolds je zabio 26, Baldwin 18, a Lučić 14. Kod Barcelone je najbolji bio Bolmaro koji je zabio 12. Za njemačku momčad igrao je i Leon Radošević koji je za 14 minuta igre zabio pet koševa uz tri skoka. 

Za Gasola je ovo bila posebno emotivna utakmica jer se vratio u klub u kojem je sve počelo. Pau je za svoj najdraži klub debitirao u sezoni 1998/1999 kada je skupio tri nastupa, a već sljedeće godine bio je bitan član katalonske momčadi. Osvojio je dva domaća prvenstva i jedan Kup, skupio ukupno 108 nastupa i zadržao se sve do 2001. godine kada je otišao u NBA ligu. 

Benoît Tessier/Reuters/PIXSELL

Kada mu je bila 21 godina, Memphis Grizzliesi su ga izabrali kao trećeg picka na NBA Draftu. Tamo je igrao sve do 2008. godine kada je otišao u Lakerse gdje je sjajno surađivao s velikim Kobejem Bryantom. Zajedno su osvojili dva naslova, 2009. godine i 2010., a osim što su se sjajno razumijevali na terenu, postali su veliki prijatelji za cijeli život.

Pau Gasol Presentation

Daleko je od svog košarkaškog vrhunca, ali i ovakav Gasol će sigurno biti od neizmjerne pomoći Barceloni. Sa svojim bogatim iskustvom i nepresušnim znanjem mogao bi biti baš taj kotačić koji će Barceloni donijeti titule u svim natjecanjima. A onda se na kraju sezone oprostiti od košarke u dresu Španjolske...

A u njemu je ostavio ogroman trag. Osvojio je tri zlata, dva srebra i dvije bronce na europskim prvenstvima, jedno zlato na svjetskom prvenstvu te dva srebra i jednu broncu na olimpijskim igrama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener