To je to što me zanima!

Gatlin postao peti najbrži ikad, dva troskoka preko 18 metara

Iako su ga mnogi već poslali u mirovinu, Justin Gatlin otrčao je u Dohi 9,74 što je njegov osobni rekord, deveti najbolji rezultat u povijesti i najbolji od kolovoza 2012.
Vidi originalni članak

Ako je suditi po prvom natjecanju, ovogodišnja Dijamantna liga mogla bi biti uistinu sjajna. Iako su ga mnogi već poslali u mirovinu, Justin Gatlin otrčao je u Dohi 9,74 što je njegov osobni rekord , deveti najbolji rezultat u povijesti i najbolji od kolovoza 2012. godine. Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Pekingu očiti je cilj za 33-godišnjeg Amerikanca koji ima olimpijsko zlato iz Atene 2004., broncu iz Londona osam godina kasnije, ali i koji je u karijeri dvaput bio pozitivan na dopinškoj kontroli. Gledamo li povijest sprinta na najgledanijoj utrci, ispred Gatlina su samo četvorica sprintera, Usain Bolt , Tyson Gay , Yohan Blake i Asafa Powell .

Osim sprinta vidjeli smo i odlične troskoke gdje su dva natjecatelja preskočila 'magičnu granicu' od 18 metara. Slavio je 21-godišnji Kubanac Pedro Pablo Pichardo sa skokom os 18,06 metara što je treći najbolji rezultat svih vremena, dok je drugi bio 24-godišnji Amerikanac Christian Taylor sa slabijim skokom od samo dva centimetra što je izjednačenje s četvrtim skokom svih vremena, onaj Francuza Teddyja Tamgha s prošlogodišnjeg SP-a u Moskvi. Najbolji skok još uvijek drži Britanac Jonathan Edwards , koji je u Göteborgu 1995. godine postavio svjetski rekord skokom od 18.29 metara te Amerikanac Kenny Harrison koji je u Atlanti godinu dana kasnije osvojio olimpijsko zlato samo tri centimetra dužim skokom od današnjeg Picharda .

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Babaluji x 16.05.2015.

    možda je na rakija dopingu jer rakija čini čuda :)))

  • diablopula 16.05.2015.

    Ma tip je nadopingiran citavu karijeru i sad sa 33 godine(sto je jako puno za sprintera) on istrci osobni rekord ma daj. Tko zna sta sve ima u sebi. Imao je 4 godine zabranu nastupa i onda se vrati s jos boljim rezultatima nego prije

  • ferrari_599 16.05.2015.

    doping doping doping i samo doping...jos je i na kraju usporio. sve je jasno kad americki sportski savez (mislim da je on) garantira za sve njihove sportase da nisu na dopingu i zato se oni tome ne podlijezu koliko sam cuo a i mislim da je bilo i u novinama tako da je sve jasno....ali, gdje danas nema dopinga :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare