To je to što me zanima!

Gavi postao drugi najmlađi strijelac u povijesti na SP-a

Naravno da je čast biti drugi na listi najmlađih strijelaca i jako sam sretan zbog toga, kazao je Gavi koji je ujedno proglašen i igračem utakmice protiv Kostarike
Vidi originalni članak

Španjolski veznjak Gavi, strijelac petog gola u 7-0 pobjedi protiv Kostarike u susretu 1. kola skupine E, u dobi od 18 godina, tri mjeseca i 18 dana postao je drugi najmlađi strijelac na svjetskim nogometnim prvenstvima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mlađi od Gavija bio je samo legendarni Brazilac Pele koji je svoj prvi gol na svjetskim prvenstvima postigao u dobi od 17 godina, sedam mjeseci i 27 dana, bio je to pogodak za minimalnu 1-0 pobjedu Brazila protiv Walesa u četvrtfinalu SP u Švedskoj 1958.

- Naravno da je čast biti drugi na listi najmlađih strijelaca i jako sam sretan zbog toga - kazao je Gavi koji je ujedno proglašen i igračem utakmice protiv Kostarike.

Dvoboj Španjolske i Kostarike od samoga je početka bio "jednosmjerna ulica". Igrala je samo "furija" koja je odmah preselila igru na polovicu suparnika, a niz kreativnih akcija i poteza rezultirao je brojnim prigodama od kojih je sedam i realizirano. S druge strane, Kostarika tijekom čitavog susreta nije upurila niti jedan udarac prema španjolskim vratima.

Ranije u srijedu u prvoj utakmici ove skupine Japan je pobijedio Njemačku sa 2-1 (0-1), pa nakon prvog kola Španjolska i Japan imaju po tri boda, dok su Njemačka i Kostarika bez bodova.

U 2. kolu u nedjelju će igrati Japan - Kostarika i Španjolska - Njemačka.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hasky1982 24.11.2022.

    To mi nije interesantno, mene zanima ko je bio 29. najmlađi strijelac SP-a 🤔

  • @$1995 23.11.2022.

    Gospodo informirajte se , Gavi je 3. najmladi postao , ispred njega su Pele i Manuel Rosas koji je bio mladi 16 dana od Gavija

Komentiraj...
Vidi sve komentare