Obavijesti

Sport

Komentari 109

Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!

Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!
11

Španjolska je od samog početka vršila pritisak na Kostariku, a prvi gol zabio je bivši dinamovac Dani Olmo. Prednost je povećao Asensio deset minuta kasnije, a s bijele točke bio je siguran Torres

U susretu 1. kola skupine E Svjetskog nogometnog prvenstva Španjolska je na stadionu Al Thumama uvjerljivo svladala Kostariku sa 7-0 (3-0). 

Pokretanje videa...

video vijesti 23-11-2022 01:34

Strijelci za Španjolsku bili su Dani Olmo (11), Marco Asensio (21), Ferran Torres (31-11m, 54), Gavi (74), Carlos Soler (90) i Alvaro Morata (90+2).

Dvoboj Španjolske i Kostarike od samoga je početka bio "jednosmjerna ulica". Igrala je samo "furija" koja je odmah preselila igru na polovicu suparnika, a niz kreativnih akcija i poteza rezultirao je brojnim prigodama od kojih je sedam i realizirano. S druge strane, Kostarika tijekom čitavog susreta nije upurila niti jedan udarac prema španjolskim vratima.

Već u prvih 10 minuta Španjolska je imala dvije velike prilike, u 5. je Olmo utrčao na drugu vratnicu, ali je iz velike blizine preacio vrata. Četiri minute potom zaprijetio je i Asensio no njegov udarac sa 15-ak metara prohujao je koji centimetar pored vratnice.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Costa Rica

Ipak, veliki pritisak Španjolske vrlo brzo jeurodio plodom, sjajnu akciju s nekoliko brzih dodavanja okrunili su duplim pasom Olmo i Gavi nakon kojega je bivši igrač zagrebačkog Dinama prihvatio loptu na šest metara od suparničkih vratiju i smireno ju poslao iz leđa Navasa.

Poučeni negativnim iskustvima Argentine i Njemačke koje su također kao favoriti poveli sa po 1-0 samo da bi na kraju izgubili sa 1-2, Španjolci su nastavili pritiskati suparnika, a takva igra donijela je povećanje prednosti u 21. minuti. Alba je dobio loptu na lijevom krilu i odmah uputio loptu u kazneni prostor gdje je natrčao Asensio i preciznim udarcem još jednom prisilio Navasa na kapitulaciju.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Costa Rica

Nakon pola sata dvoboj je bio u potpunosti odlučen. Duarte je nespretno reagirao u svom kaznenom prostoru i po nozi zakačio Albu, pa je sudac Mohamed pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Ferran Torres.

Torres je bio strijelac i četvrtog gola u 54. minuti kada je prihvatio dodavanje s desnog krila, njegov prvi pokušaj bio je blokiran, ali lopta mu se vratila u noge, a on je drugu priliku umiješno iskoristio i iz okreta pogodio vrata.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Costa Rica

Španjolski izbornik potom je uveo svježe snage u napad, a to je rezultiralo s još tri gola. Peti pogodak postigao je Gavi u 74. minuti nakon što je Balde prodro kroz sredinu kostarikanske obrane, uposlio Moratu koji se izvukao na lijevi bok i zatim poslao loptu za natrčalog Gavija čiji se udarac od vratnice odbio u mrežu. 

U 90. minuti Soler je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 6-0, a dvije minute potom Olmo je odigrao dupli pa s Moratom koji je postavio konačni rezultat.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Costa Rica

Ovih 7-0 najveća je pobjeda Španjolske na svjetskim prvenstvima u povijesti, dosadašnji rekord bio im je 6-1 protiv Bugarske 1998.

Ranije u srijedu u prvoj utakmici ove skupine Japan je pobijedio Njemačku sa 2-1 (0-1), pa nakon prvog kola Španjolska i Japan imaju po tri boda, dok su Njemačka i Kostarika bez bodova.

U 2. kolu u nedjelju će igrati Japan - Kostarika i Španjolska - Njemačka.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP KATAR 2022, SKUPINA E 17:00 , AL THUMAMA STADION, DOHA
Španjolska
Olmo 12' Asensio 22' Torres (p) 31' 54' Gavi 75' Soler 88' Morata 90'+3
7 : 0
Kostarika
Sortiranje događaja
90'+8

Kraj utakmice. 

Bio je ovo lagan zadatak za Španjolsku koja je ostvarila najveću pobjedu na Svjetskim prvenstvima zabivši Kostarikancima čak sedam golova. Prvi je tresao mrežu bivši dinamovac Dani Olmo, deset minuta kasnije prednost je povećao Asensio da bi za 3-0 Torres zabio iz penala. U nastavku je tresao mrežu i mladi Gavi, a nakon njega Soler i Morata u sudačkoj nadoknadi. 

90'+6

Campbell je požutio.

90'+3

Sedmi gol zabio je Morata! Dobro raspoloženi Dani Olmo sjajno je proigrao Moratu koji je pucao s desetak metara i tresao mrežu Kostarike. 

90'

Još osam minuta sudačke nadokande. 

88' GOL ŠPANJOLSKA

Španjolska je utrpala i šesti gol Kostarikancima. Soler je na odbijanac pucao i matirao golmana Navasa. 

Komentari 109