To je to što me zanima!

Gdje igra Hajduk? - Na Stadionu prve nogometne lopte! Evo gdje možete gledati 'bile' i Županjce

Zanimljiva je priča iza Graničarova stadiona koji se službeno zove "Stadion prve nogometne lopte". Županja krije i priču o ljubavi Katarine Horvatović, mlade kćeri seoskoga majstora, i Fredyja Hepburna, jednoga od devetorice Engleza, poslije direktora tvornice tanina
Vidi originalni članak

Nakon subotnjeg poraza u Velikoj Gorici Hajduk je produžio za Slavoniju. U Županji, u kojoj ima veliki broj Hajdukovih navijača, u utorak kod lokalnog trećeligaša Graničara gostuje u okviru 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa.

POGLEDAJTE VIDEO: Potop na Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hari Vukas neće moći računati na čak sedmoricu igrača koji imaju obaveze u reprezentacijama (Čolina, Dolček, Nejašmić, Atanasov, Mujakić, Todorović, Dimitrov), dok se Stanko Jurić ozlijedio protiv Gorice.

- Apsolutni smo favoriti u ovoj utakmici, ali trebamo pokazati ozbiljnost i pristup te biti na visokoj razini. Ne želimo se dovesti u situaciju da zakompliciramo utakmicu u bilo kojem smjeru. Razgovarali smo nakon utakmice s Goricom, momčad je spremna i motivirana za daljnje susrete koji nam predstoje. Ulazimo s maksimalnim angažmanom i ozbiljnošću od prve minute. Želimo što prije utakmicu dovesti u mirnije vode, igrači su svjesni toga, stoga trebamo izaći na teren i opravdati ulogu favorita - kazao je trener Hari Vukas, koji je priključio momčadi i nekoliko mladih igrača koji konkuriraju za dvoboj.

- S obzirom da je sedam igrača otišlo prema reprezentacijama, priključili smo nekoliko igrača iz druge momčadi. Vjerojatno će i netko od njih dobiti šansu za zaigrati.

HARI VUKAS S Graničarom u Županji Vukas će dati priliku i Stefanu Simiću...

Priliku bi trebao dobiti Stefan Simić i to nakon gotovo 300 dana.

- Stefan je zaista radišan i pošten momak, ali imao je seriju pehova još od priprema u Turskoj, pa ga je zaustavila i ozljeda noge koja je dogodila odmah poslije nastavka prvenstva u lipnju. Napokon je u punom trenažnom procesu i sigurno je da će i on u Županji dobiti priliku.

Zanimljiva je priča iza Graničarova stadiona koji se službeno zove "Stadion prve nogometne lopte". Županja krije i priču o ljubavi Katarine Horvatović, mlade kćeri seoskoga majstora, i Fredyja Hepburna, jednoga od devetorice Engleza, poslije direktora tvornice tanina. Njihovim vjenčanjem ona je postala prva šokačka lady, a 1947. darovala je Županji zemljište i zgrade nekadašnje tvornice tanina za uređenje nogometnoga igrališta.

Dvoboj Graničara i Hajduka možete gledati od 15 sati na HNTV-u, dok izravnog prijenosa susreta Crikvenice i Osijeka neće biti.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Prki600 06.10.2020.

    Srećom pa samo Hajduk igra Kup, m..e vam pristrane, al razumijem da se HNTV odlučio za neizvjesnu utakmicu.

  • dabar001 06.10.2020.

    Ajmoooooooooo Graničar

  • dahhmal 06.10.2020.

    Kaj nas uopće i briga di igra taj trećerazredni klub da ga suci ne guraju davno ga ne bi bilo u prvoj ligi

Komentiraj...
Vidi sve komentare