To je to što me zanima!

Evo da nas i Englezi razumiju: Guys, what about fair-play?!

Manchester City došao je s jakom postavom u Zagreb, ali čini se da su doma ostavili bitnu stvar - fair play. Vidjeli su svi da jedan igrač Dinama leži, ali nisu izbacili loptu. Centrirali su je u 16 metara. I zabili
Vidi originalni članak

Englezi se vole hvaliti da su izmislili nogomet. Pa ga često i svojataju. Glume nekakve moralne vertikale, odlučuju što je ispravno, a što nije. Kad je Eduardo da Silva igrao za Arsenal i odglumio penal u Ligi prvaka protiv Celtica, naslovnica engleskog Daily Mirrora bila je: "CheatED". Naravno, jasna je aluzija na riječ 'cheater' (varalica).

Na prvoj sljedećoj utakmici Eduardu je zviždao cijeli stadion. Da, Arsenalovi navijači. Navodno ne vole varalice. Oni su ipak izmislili nogomet. Onda par mjeseci kasnije Wayne Rooney napravi istu stvar, u četvrtfinalu kupa odglumi penal, iako ga golman nije ni dotaknuo. No to je bilo, objašnjenje je, pazite sad, izbjegavanje protivnika.

To je ta, dobro nam poznata, engleska objektivnost. Kad Eduardo pada u šesnaest metara, onda je varalica, Wayne Rooney samo izbjegava golmana. Logično.

Dobro, selimo na Maksimir, isti ti Englezi koji su izmislili nogomet gube od Dinama, a onda zabijaju dok, ne jedan, nego dva Dinamova igrača leže na travi - Stojanović oko centra, ali što je još bitnije, Dilaver unutar šesnaest metara! 

Vide to svi, navijači, igrači, treneri... Jako dobro to vide i igrači Cityja, ali nije ih briga. Centaršut s desne strane i Gabriel Jesus glavom za 1-1 u 34. minuti.

VIDEO: KAKVA VOLEJČINA! Pogledajte kako je Dani Olmo zabio gol karijere protiv Cityja

Situaciju je komentirao i sudački ekspert Mario Strahonja.

- Ovo apsolutno spada u fair play. Sudac ne može reagirati u ovoj situaciji, ali s dva igrača na podu 'modri' se nisu stigli pokriti - rekao je za HRT Mario Strahonja.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • solocontratutti 12.12.2019.

    To ležanje je pretjerano,jer čim ga poprska sa sprejom ovaj se digne kao da ništa nije bilo.Ovaj slučaj je vjerovatno bio jer je Dilaver mislio da će sudac zaustaviti tekmu ali nije.Tako se ne bori za svoj klub.

  • samo-ti 12.12.2019.

    Losa igra,usli u utakmicu kao ,da su vec pobjedili,valjali se po terenu,umjesto da su igrali i trcali,nista pokazali nisu i dobro je da nisu primili jos dva komada...

  • ivanpavelic1 12.12.2019.

    Pa vidjelo se sa tribina da se Dilaver izlezava jer faula uopce nije bilo nego izgubljeni duel. A kako nitko ne spominje lakat u facu Gojaka i cist crveni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare