To je to što me zanima!

Gerrard kapetan Engleske, pozvani su Carroll i Downing

Novi izbornik 'tri lava' Roy Hodgson na popis od 23 igrača za Euro nije uvrstio Rija Ferdinanda, a mjesto su dobili Carroll, Downing i Alex Oxlade-Chamberlain
Vidi originalni članak

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson u srijedu je objavio popis reprezentativaca, na koje će računati za predstojeće Europsko prvenstvo. Iako je već prije objave postalo jasno da za Rija Ferdinanda neće biti mjesta u momčadi, sad je postalo i službeno. Podsjetimo, novi izbornik suradnju Ferdinanda i Johna Terryja označio je nemogućom nakon što je branič Chelseaja rasistički izvrijeđao Riovog mlađeg brata Antona.

Na popisu 23 igrača našlo se mjesta za Liverpoolov dvojac Andyja Carolla i Stewarta Downinga te za mladog 'topnika' Alexa Oxlade-Chamberlaina. Engleske novinare iznenadilo je uvršatavanje igrača Arsenala, koji još nije igrao za englesku A reprezentaciju.

Hodgson je kapetansku traku dodijelio Liverpoolovu kapetanu Stevenu Gerrardu, koji je tako naslijedio na toj dužnosti Johna Terryja, kojemu je bivši izbornik Fabio Capello oduzeo vrpcu.

- Po mom je mišljenju Gerrard kadar obnašati tu časnu dužnost. Kad sam mu u utorak navečer priopćio odluku, oduševio se. Računam na njega da će mi pomoći pri izgradnji momčadskog duha i atmosfere – rekao je Hodgson, koji je s Gerrardom surađivao u Liverpoolu tijekom pretprošle sezone.

Gerrard je već 15 puta nosio kapetansku vrpcu, posljednji put u rujnu 2010. protiv Švicarske.

Popis 23 igrača za Europsko prvenstvo:

Golmani: Joe Hart, Robert Green, John Ruddy

Braniči: Glen Johnson, Phil Jones, John Terry, Joleon Lescott, Gary Cahill, Ashley Cole, Leighton Baines

Veznjaci: Theo Walcott, Stewart Downing, Alex Oxlade-Chamberlain, Steven Gerrard, Gareth Barry, Frank Lampard, Scott Parker, Ashley Young, James Milner

Napadači: Wayne Rooney, Danny Welbeck, Andy Carroll, Jermain Defoe

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Veki-Zagreb 17.05.2012.

    stavit ću 100 kn na kladi da Englezi neće proći skupinu....

  • brajant24 17.05.2012.

    Jedini pravi kapetan je Frank Lampard.

  • _Real_Madrid_CF 17.05.2012.

    Beckham, Lennon, Richards, Sturridge, Smalling umjesto Downinga, Milnera, Bainesa, Wellbecka, Jonesa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare